- Vi føler dyp sorg

- Dommen er dypt urettferdig. Nadia er på villspor. Det var foreldrenes rett og plikt til å forsøke å få henne på rett kjøl igjen, sier bestefaren, Mimoun Slama (71). Allerede før dommen falt rådet han foreldrene til å anke. Men han frykter at han aldri vil se barnebarnet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FARVEL: - Jeg vil gjerne si farvel til Nadia før jeg drar hjem til Marokko, sier hennes bestefar Mimoun Slama (71) (t.v). Ved siden av ham sitter Mohammed Bouras, leder av Islamsk Råd Norge.

- Det er hun som har sparket oss, ikke omvendt. Dessverre er det er lite vi kan gjøre nå, sier Slama.

Nadias bestefar skjønner ikke at retten valgte å feste lit til ungjentas forklaringer framfor foreldrenes. Etter hans oppfatning gjorde sønnen og svigerdatteren det eneste rette da de fjernet Nadia fra hjemmemiljøet i Oslo.

- Jenta er påvirket av dårlige venner som har fått henne til å fornekte kulturarven og foreldrene. Hun har fått forferdelige vaner. Barnebarnet mitt løy i retten, fastholdt bestefaren.

I morgen skal den eldre mannen tilbake til hjemlandet. Han sier han gjerne vil se Nadia igjen.

- Hun har fortsatt en plass i familien, sier Minoun Slama.

Fullt medhold
Retten har en annen oppfatning av hendelsene som fant sted i slutten av august, da Nadia ble ført til Marokko i en Mercedes minibuss.

Jenta har forklart at hun ble bedøvd, slått og truet med på turen gjennom Europa. Uten pass og penger hadde hun heller ingen mulighet for å unnslippe familien under det vel måned lange oppholdet i Marokko.

Hun klarte likevel å få ringt arbeidsgiveren sin i Oslo med en bønn om hjelp.

Dømt
Retten har stor tiltro til jentas forklaring og idømte foreldrene til betinget fengsel i henholdsvis ett år (moren) og ett år og tre måneder (faren). Begge får to års prøvetid.

Dommen er i tråd med aktors påstand. I tillegg ble faren dømt til å betale en bot på 15 000 kroner og 60 000 kroner i saksomkostninger.

- Nadias forklaring i retten var både nøktern og detaljert. Retten kan ikke se noen grunn til at denne skulle være usann. Hun har ikke hatt noen fordeler av å fortelle om hendelsene, står det i dommen.

Nadia gjorde et solid inntrykk i retten, og blir karakterisert som både gløgg og reflektert av dommer Arild Nesdal.

Anker
Dommen ble anket på stedet kort etter at den var lest opp. Farens forsvarer, Leidulv Digernes, hadde dette å si om saken.

- De menneskelige omkostningene ved en anke blir selvsagt enorme, men klienten min mener at han er uskyldig. Derfor blir dommen anket, sier Digernes.