Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi føler en slags nummenhet

Lokalsamfunn i sorg etter at 7-åring døde i håndballmål-ulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NANNESTAD (Dagbladet): Den sju år gamle gutten som fikk et håndballmål over seg i Nannestadhallen i Akershus onsdag, døde av skadene.

Dagbladet har i kveld snakket med sokneprest Arne Torkild Aasen i Nannestad, som sier at kommunens innbyggere er svært preget av den tragiske ulykka.

-  På vegne av lokalsamfunnet så kan jeg si at vi føler en slags nummenhet. Hele lokalsamfunnet er i sjokk, når noe sånt skjer i det vi trodde skulle være trygge omgivelser, sier Aasen.

Ivaretar de pårørende Han er med i kommunens kriseteam, men har så langt ikke blitt kalt inn til å bistå familien. Kommunens kriseteam ivaretar i dag de pårørende.

Ifølge lensmann i Nannestad kommune, Børn Hoff er denne oppfølgingen god.

- Kommunen følger opp de pårørende veldig sterkt. Av erfaring ønsker familien en skjermet tilværelse de første dagene, sier han.

- Gode observasjoner Også han beskriver et preget lokalsamfunn. Ifølge ham var det mange vitner til ulykka i idrettshallen i går, så politiet har gode observasjoner av hendelsen fra de voksne som var til stede.

- Det har hatt en sterk inngripen i lokalsamfunnet, for det var jo en ung gutt som gikk på skole her, bodde her og trente her. Også skjedde det jo på et sted hvor der var mye mennesker. Det er mange som har vært innom lensmannskontoret i dag, som føler med saken, som føler en håpløshet, sier Hoff.

Kommunen skriver følgende på sine nettsider.

DØDE AV SKADENE: Den syv år gamle gutten døde i dag av skadene han pådro seg i går kveld da han fikk et håndballmål over seg under trening i Nannestadhallen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
DØDE AV SKADENE: Den syv år gamle gutten døde i dag av skadene han pådro seg i går kveld da han fikk et håndballmål over seg under trening i Nannestadhallen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Nannestad kommune er i dag ei bygd i sorg. Nå går våre tanker først og fremst til den nærmeste familie og pårørende.

Etterforsker Lensmannskontoret sitter med ansvaret for å undersøke ulykken. Politiet startet etterforskning allerede i går kveld.

Gutten var på fotballtrening i hallen da ulykken skjedde. Politiet ble varslet om ulykken klokken 17.43. Ved 18.45-tida ble gutten fløyet til Ullevål sykehus. Han ble bekreftet død i ettermiddag.

- I dag har vi taktisk etterforskning. Det er definert som en ulykke, men vi ønsker å avklare hvorfor målet datt ned. Hvorfor han fikk det over seg, sier Hoff.

MANGE VITNER: Ifølge lensmann Bjørn Hoff var det mange vitner til ulykka i hallen, så politiet har gode observasjoner av hendelsen fra de voksne som var til stede.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MANGE VITNER: Ifølge lensmann Bjørn Hoff var det mange vitner til ulykka i hallen, så politiet har gode observasjoner av hendelsen fra de voksne som var til stede. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer