«Vi føler fortvilelse og sinne»

GOL (Dagbladet): De hvite blomsterkorsene framme ved alterringen blir løftet opp ett etter ett og holdt fram for en fullsatt Gol kirke. For hvert kors leser presten navnene til de omkomne; Geir Ole Bjørøen, Ellen Pedersen, Rune Eikrehagen, Ingunn Markegård og Lisbeth Guldbrandsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går var Gol i sorg. Det var stille i bygda i Hallingdal. Klokka 17 ble det holdt minnestund for de omkomne ungdommene i Gol kirke hvor hver enkelt av de omkomne ble nevnt med navn.

På benkeradene satt familie og venner og holdt rundt hverandre.

Revet bort

- For de etterlatte er dette et av de første skrittene på veien til å bearbeide sorgen, sa kapellan Joar Kjellevoll som lørdag måtte gå den tunge veien til fem familier med dødsbudskapet.

- Minnestunden gir bygda en mulighet til å markere at de står sammen i denne tragedien, sa han. Og det gjorde lokalbefolkningen på Gol.

Rundt 350 mennesker møtte opp i den gamle trekirken fra 1882 for å minnes de fem unge menneskene som klokka 2.20 natt til lørdag ble revet bort da bilen de satt i ble påkjørt av toget på en planovergang like ved Gol stasjon. - Nå skal vi være sammen med de familiene som har mistet sine barn. Vi skal koble inn alle krefter, sa Gunn-Britt og Tormod Skarsgard.

De har selv barn som var venner med de omkomne ungdommene og som var sammen med dem fredagskvelden.

- Stor sorg

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer