Pårørende takket for hjelpen: - Jeg vil på vegne av de pårørende takk for alle som har bidratt til å sende det jærske letemannskapet til Grønland,  sa sokneprest Gaute Øgreid Rasmussen, under begravelsen av Tormod Aniksdal, som ble 25 år.  Foto: Karsten Valand
Pårørende takket for hjelpen: - Jeg vil på vegne av de pårørende takk for alle som har bidratt til å sende det jærske letemannskapet til Grønland, sa sokneprest Gaute Øgreid Rasmussen, under begravelsen av Tormod Aniksdal, som ble 25 år. Foto: Karsten ValandVis mer

- Vi føler oss maktesløse og små. Døden kom så brått.

Kirka på Varhaug var fullsatt under begravelsen av Tormod Aniksdal (25), som omkom under en fisketur på Grønland 6. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VARHAUG (Dagbladet): Nærmeste familie, venner, kolleger og store deler av bygda møtte opp i trekirka på Varhaug på Jæren i dag. Kirka var fullsatt, og mange fulgte begravelsen utendørs. Seremonien ble innledet med Bjørn Eidsvågs «Eg ser», ved solist Håkon Bjorland Hansen, akkompagnert av piano. 

- En 25-årig sønn, bror, barnebarn og venn er ikke sammen med oss lenger. Vi føler oss maktesløse og små. Døden kom så brått. Ulykka på Grønland har nærmest lammet oss, sa sokneprest Gaute Øgreid Rasmussen.  

Vokste opp på gård
Han fortalte at Tormod vokste opp på gård, i en søskenflokk på fem, og aldri var redd for å ta i et tak i fjøset eller på markene. Foruten fotballen - han var i mange år A-lagspiller for Vigrestad I.L. —  var han glad i å fiske i bekker og elver i området . Med årene reiste han hyppig på fiske utenlands. I sommer dro han til Grønland for andre år på rad, med to gode kamerater.
Alle har sett bildene av den selvbygde, ødelagte flåten. Sporene viste, sa presten, at Tormod og kameratene trolig raftet nedover elven i sikk-sakk. 

- Så har de gått i land et sted, for så å reise videre til neste sted. Antakelig kom de rundt en sving, og ut i et stryk, og så har det gått galt. Så har de havnet i elva, sa han.
     
Takker for all hjelp
Den tragiske ulykka har preget store deler av bygda. - Mange har sendt blomster. Mange, mange har foldet hendene og bedt for dere nærmeste, sa Rasmussen.  

At det ble mulig for familie, venner og kolleger å reise opp for å se Paradisdalen og området hvor Tormod Aniksdal og kameratene Magnar Haarr (24) og Jonas Reiestad (31) forsvant, har vært godt, sa han.
- Det har vært godt for de hjemme å bli forsikret om at letemannskapene i området har gjort en kjempeinnsats.
- Og jeg vil på vegne av de pårørende takk for alle som har bidratt til å sende det jærske letemannskapet til Grønland, sa Rasmussen.  

Minneord fra moren
- Det føles som om du er på ferie ennå, sa Tormods mor, Astrid Karin Aniksdal, i sitt sterke minneord, der hun delte med menigheten små glimt fra hans liv. 
- Du fant veien til Paradis. Vi møtes senere, sa moren. 

Soknepresten  avsluttet med historien om Jesus, konfrontert med at han kom for sent til å redde sin venn Lasarus fra å dø.
- Så kommer de ordene, som man må tenke på igjen og igjen, for å forstå: «Den som tror på meg, skal leve, om han enn dør.».