Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi føler oss også truet

Muslimer i Oslo frykter at terrortruslene mot Norge skal svekke forholdet mellom etniske nordmenn og minoritetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere hundre mennesker var i går samlet til fredagsbønn i moskeen på Grønland i Oslo. En bønn preget av truslene fra al-Qaidas terrorister. Truslene mot Norge sjokkerer menigheten.

I bønnen tok den pakistanske imamen Pir Mohammed Afzal Qadri sterk avstand fra trusler og terrorhandling i Allahs navn. Islamsk lære gir ingen fullmakt til ekstremistene.

- Vi som har valgt å bosette oss i Norge, har valgt Norge som vårt land. Ingen i verden ønsker at noe galt skal skje i vårt land.

Frykten brer seg

At pressen og kameralinsene er tilbake i bønnens hus, bekrefter frykten som igjen brer seg.

Etter terrorangrepet i USA ble en rekke norske muslimer innkalt til avhør hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Myndighetene ville kartlegge miljøene, på jakt etter mulige terrorister og deres støttespillere.

Muslimer i Norge følte seg stigmatisert på grunn av religion og hudfarge. Mange tror truslene fra al-Qaida vil forverre situasjonen og øke avstanden mellom gamle og nye landsmenn.

- Norge er også vårt land. Mange er født her, oppvokst her og lever her. Også vi føler oss truet etter utspillet fra al-Qaida, sier Imran Shafi (21).

- Jeg skjønner ikke hvorfor Norge er blitt involvert. Jeg ble rett og slett sjokkert. Dette kan ødelegge forholdet mellom oss og dere. Hele vår kultur og våre folk blir stemplet på grunn av enkeltpersoners gjerninger. Vi er fra før av utestengt fra deler av det norske samfunnet. Det som skjer nå, kan igjen gå utover oss, sier Imran Shafi .

Han tør ikke tenke på hva som skjer hvis terroristene gjør alvor av truslene, og slår til mot norske mål.

- Også vårt hjem

- Men dere bør forstå at vi ikke er en del av det samfunnet som skaper disse truslene. Norge er også vårt hjem. Vi har heller ikke noe sted å gå hvis noe skjer, sier han.

Generalsekretær Ghulam Abbas i World Islamic Mission Norway håper folk lar politiet ta seg av jobben med å overvåke terroristmistenkte. Folk flest bør betrakte minoritetene som likeverdige medborgere.

- Ikke merket noe

- Til nå har jeg ikke merket noe spesielt etter al-Qaidas utspill. Og det bør det heller ikke være noen grunn til, sier Ghulam Abbas til Dagbladet.

- Truslene kommer fra folk som kaller seg islamister, men gjerningene gir dem ingen rett til å kalle seg muslimer. Vi må ikke skjære alle over en kam, fortsetter han.

BØNN OM FRED: Moskeen i Åkerbergveien på Grønland i Oslo var stappfull under fredagsbønnen i går. Menigheten frykter ikke bare terror mot landet, men at utspillene skal få konsekvenser for forholdet mellom minoritetene og etniske nordmenn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media