Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi føler stor uro knyttet til passasjerenes ve og vel

To SAS-fly skulle reist fra Brussel-flyplassen i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SAS skulle i utgangspunktet hatt to avganger fra Zaventem-flyplassen i den belgiske hovedstaden Brussel i morges.

Et fly skulle til Stockholm klokka 10.00, og et fly skulle til København klokka 10.25.

- Totalt dreier det seg om 100 passasjerer. Hvor mange av disse som befant seg inne på terminalen to til to og en halv time før avgang, vet vi ikke. Ingen av dem skulle til Norge, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Dagbladet.

Til sammen skal nå minst 26 mennesker være drept og 155 skadet av terroren i Brussel tirsdag formiddag.

Flere medier har meldt om så mange som 43 drepte i dagens terroraksjoner, men dette er foreløpig ikke bekreftet.

- Føler stor uro Johansen forteller at de ikke har fått noen rapporter om at noen av deres passasjerer er blant de drepte eller skadde etter at minst to eksplosjoner gikk av i flyplassens avgangshall. SAS har imidlertid heller ikke fått bekreftet det motsatte; altså at alle deres passasjerer er uskadd.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som reelt befant seg på flyplassen på det tidspunktet det smalt. Vi føler stor uro knyttet til passasjerenes ve og vel, sier Johansen.

- Her må vi bare avvente og lytte til myndighetenes informasjon, fortsetter informasjonssjefen.

Han forteller at alle fra SAS' personale på flyplassen er i sikkerhet etter eksplosjonene.

Andre flyplasser SAS har i løpet av dagen vært i kontakt med mange av de passasjerene som i utgangspunktet skulle reist med flyene til Stockholm og København, ifølge informasjonssjefen.

- Vi vet at passasjerer fra disse avgangene - og også andre kommende avganger fra Zaventem - har vært i kontakt med vår kundeservice. Vi hjelper disse personene med å få booket om avgangene til byer som Amsterdam, Düsseldorf og Paris, alt etter passasjerens eget ønske, og hva som er mest praktisk for dem. Vi aksepterer både ombooking og refusjon av billetten også, sier Johansen.

INFORMASJONSSJEF: Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge.
INFORMASJONSSJEF: Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS Norge. Vis mer

Fra de andre byene i nærheten av Brussel setter SAS nå inn større fly, slik at det vil bli plass til flere passasjerer, opplyser han.

- Kontakter berørte Minst én SAS-avgang fra Oslo til Brussel vil bli kansellert i løpet av dagen, ifølge Johansen. Det er SK4745-flyet med avgang 16.20, samt dette flyets retur fra den belgiske storbyen.

Johansen råder alle berørte passasjerer til å følge med på deres nettsider. Han understreker at SAS vil kontakte alle som er direkte berørt av angrepene, men sier at det likevel kan være lurt at passasjerer selv tar kontakt med deres kundeservice, ettersom det kan være ulike behov blant de reisende.

Ifølge NTB er en svensk mann, en brite og en slovensk diplomat er blant de sårede i angrepene i Belgias hovedstad Brussel.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke hørt om noen nordmenn som er skadd eller drept i noen av angrepene.

Hele Norges coronakart