- Vi forbereder oss på pandemi

I verste tillfelle: 1,2 millioner smittede nordmenn, 13 000 døde, sier helsemyndighetene.

FORBEREDT: 
Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og helseminister  Bjarne Håkon Hanssen under mandagens pressekonferanse om situasjonen til svineinfluensa i Norge.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
FORBEREDT: Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og helseminister Bjarne Håkon Hanssen under mandagens pressekonferanse om situasjonen til svineinfluensa i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette er en alvorlig situasjonen hvor vi har et virus som ser ut til å smitte mellom mennesker. Vi forbereder oss på en pandemi, sa helseminister Bjarne Håkon Hanssen i ettermiddag.

Under en pressekonferanse med helsedirektør Bjørn Inge Larsen i Helsedirektoratet og helsedirektør Bjørn Gunnar Iversen fra Nasjonalt Folkehelseinstitutt orienterte myndighetene om svineinfluensaen.- Store konsekvenser- Vi har ikke en pandemi i dag. Men det kommer cirka tre ganger hvert hundreår. Vi sjekker nå om dette svininfluensa-viruset kan bli det, sier helsedirektør Bjørn Inge Larsen.

- Vi risikerer en trussel med 1,2 millioner influensa-syke og 13 000 ekstra døde med en svineinfluensapandemi. Noe som vil gi store konsekvenser for samfunnet. Dette er det verste scenariet, sa Hanssen.

Til Dagbladet.no sier Hanssen at folk ikke skal være bekymret i dag, og han ikke ser for seg dette såkalte worst-case-scenariet.

- Min jobb er å planlegge at en pandemi kan komme. Det er umulig å se for seg en situasjon som blir beskrevet i detalj, men vi må forberede oss på det mest alvorlige, sier Hanssen til Dagbladet.no.- Forberedt på pandemiSå langt er det ikke noen bekreftede tillfeller av svineinfluensa i Norge. I Haugesund er en mann i 40-åra isolert etter mistanke om smitte, men Hanssen opplyser at han trolig ikke er smitta av sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer