- Vi forsøker å holde motet oppe

Passasjerer sitter fast på Gardermoen. Flere avganger innstilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette er ikke spesielt artig. Vi skulle veldig gjerne ha vært hjemme i Harstad nå, men forsøker å holde motet oppe, sier flypassasjer Frank O. Heggemsli (31) til Dagbladet.no.

Heggemsli og samboeren Lena C. Nilssen (30) er blant de mange passasjerene rammet av værkaoset på Østlandet, og sitter værfast på et nedsnødd og stengt Gardermoen. Mellom 25 og 30 avganger er rammet av stengningen.

- Vi skulle egentlig ta flyet til Evenes klokka 18.10, så vi har måttet vente en stund, sier Heggemsli klokka 20.40.

Er du på Gardermoen eller rammet av snøværet? Send en sms/mms til 2400, mail til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

- Vi forsøker å holde motet oppe

God stemning
Og mer venting vil det bli: Flypassasjerene skulle opprinnelig få videre beskjed om situasjonen klokken halv ni, men beslutningen om å åpne flyplassen er på nytt utsatt med én time.

Flere flyvninger er så langt kansellert.

Passasjerer på én avgang til Ålesund har blitt transportert til Torp for flyavgang derfra, og det knytter seg stor spenning blant personene på Gardermoen om hvorvidt flyplassen i det hele tatt blir åpnet i tide.

- Men stemningen er egentlig ganske god. Det er jo lørdag, sier en annen strandet passasjer, Johnny Vindenes (48), som opprinnelig skulle fly med SAS klokken 20.15.

- Vi forsøker å holde motet oppe

Usikker situasjon
Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen sier det er svært vanskelig å spå hvordan kvelden vil ende.

- Vi håper å åpne en av rullebanene klokka 21.30, men det er et høyst usikkert håp, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til Dagbladet.no.

Stadig snøvær vanskeliggjør brøytearbeidet og det er fortsatt isete rullebaner.

- Vi har stor forståelse for at folk blir frustrerte med å bli sittende her en lørdagskveld, men vi ber samtidig om forståelse at vi må prioritere sikkerheten først og fremst, sier han.

- Vi forsøker å holde motet oppe