- Vi forsøkte å se henne dypt inn i øynene

Betalte for Bieber-billetter de aldri fikk. Nå står kvinnen tiltalt for nesten 20 tilfeller av økonomisk bedrageri.

 - BEDRAGERI:  Denne familien fra Stavanger betalte for Justin Bieber-billetter de aldri fikk, forteller Anne Hundhammer. Fra venstre: Madelen Hundhammer (11), mor Anne Hundhammer og Filip Hundhammer (8). Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- BEDRAGERI: Denne familien fra Stavanger betalte for Justin Bieber-billetter de aldri fikk, forteller Anne Hundhammer. Fra venstre: Madelen Hundhammer (11), mor Anne Hundhammer og Filip Hundhammer (8). Foto: Marius Evensen / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): I dag begynte rettssaken i Oslo tingrett mot kvinnen fra Telemark som er tiltalt for en rekke tilfeller av økonomisk bedrageri og tyveri. Den tiltalte var kledd i sort overdel og sort bukse og hun kikket ofte ned i sine egne papirer da vitne etter vitne trådde fram i vitneboksen.

I alt er det i underkant av tyve personer og et firma som har anmeldt kvinnen i 20-årene for flere hundretusener av kroner. En av dem som hevder de er lurt trill rundt er familien Hundhammer fra Stavanger som i dag møtte opp i vitneboksen.

- Vi ønsket billetter til Justin Bieber-konserten i Norge, og la ut en annonse på finn.no. Etter en liten stund blei vi kontaktet av denne kvinnen som fortalte at hun hadde vunnet noen Bieber-billetter i en konkurranse, men at hun selv ikke skulle møte opp på konserten, sier Anne Hundhammer til Dagbladet.
 
Anne ble kontaktet av en rekke personer på nettet som ønsket å selge billetter, men hun slo ikke til på noen av disse henvendelsene fordi hun trodde at de var svindlere.

- Det var noe eget med den henvendelsen jeg aksepterte. Den nå tiltalte kvinnen virket ekstremt troverdig. Jeg fikk 50 henvendelser fra forskjellige folk, men akkurat denne stolte jeg på. Jeg sjekket henne opp på facebook, profilen virket ekte og troverdig. Deretter tenkte jeg at dette må jeg slå til på, men hun lurte oss, sier hun til Dagbladet.

- Trist Anne forteller at hun overførte 2000 kroner til den tiltalte for billettene, men hun skjønte fort at noe var galt.

- Jeg hørte egentlig ikke så mye mer fra henne etter at jeg leverte pengene. Jeg skjønte ganske raskt at jeg ikke kom til å få noen billetter. Det hele var veldig trist, sier hun.

 TILTALT:  Dette bildet ble tatt av en profesjonell fotograf, men ifølge fotografen ble aldri bildet betalt for. Foto: Åsa Bergem.
TILTALT: Dette bildet ble tatt av en profesjonell fotograf, men ifølge fotografen ble aldri bildet betalt for. Foto: Åsa Bergem. Vis mer

Anne synes det var spesielt å se igjen kvinnnen i retten.

- Vi forsøkte å se henne dypt inn i øynene, men vi fikk ikke øyekontakt. Hun så bare rett ned i gulvet, sier Anne til Dagbladet.

Heldigvis hadde denne enkelthistorien en slags lykkelig slutt.

- Vi fikk heldigvis tak i noen billetter. «Konserten var kjempegøy», bryter Madelen Hundhammer (11) inn. Men jeg ønsker å kjøre denne saken videre som en prinsippsak, det er ikke pengene som er det viktigste, sier Anne.

Mange tilfeller Ifølge tiltalen mot kvinnnen skal hun ha forledet i alt fire personer til å overføre til sammen 11 965 kroner for 13 Justin Bieber-billetter som hun ikke hadde.

Dette er kun deler av tiltalen. Til sammen skylder kvinnen 261 604 kroner, diverse alkohol og klær - til et titall personer, viser tiltalen.

 - ULOVLIG BILLETTSALG:  I alt betalte familien Hundhammer 2000 kroner for billettene. Ove Hole til venstre i bildet ble svindlet for 3540 kroner for kjøpet av fire Bieber-billetter. Foto: Marius Evensen / Dagbladet.
- ULOVLIG BILLETTSALG: I alt betalte familien Hundhammer 2000 kroner for billettene. Ove Hole til venstre i bildet ble svindlet for 3540 kroner for kjøpet av fire Bieber-billetter. Foto: Marius Evensen / Dagbladet. Vis mer

Det er berammet fire dager i Oslo tingrett til denne saken. I morgen skal ni personer i vitneboksen.

- Hun erkjenner de fleste forhold i denne saken og forteller at hun nå ønsker å forandre seg, sier kvinnens forsvarer Alexander Sorhus, til Dagbladet

Føler du deg lurt av kvinnen i 20-åra - eller kjenner noen som gjør det? Tips oss på marius.evensen@dagbladet.no

 - ALDRI BETALT:  Dette er et av bildene Åsa Bergem hevder hun aldri fikk betalt for. Noen av bildene var ment til et tatoveringsmagasin, forteller Bergem. Foto: Åsa Bergem
- ALDRI BETALT: Dette er et av bildene Åsa Bergem hevder hun aldri fikk betalt for. Noen av bildene var ment til et tatoveringsmagasin, forteller Bergem. Foto: Åsa Bergem Vis mer