- Vi forstår det ikke, det er forferdelig

Familien til drapssiktet (21) sjokkert etter drapet på 20 år gammel kvinne i Kristiansand.

Kristiansand, Norway 20110109.
Båren med den avdøde bæres vekk fra åstedet der en kvinne i 20-årene er funnet drept i bydelen Lund i en leilighet i Kristiansand. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann i en annen leilighet i byen. Omstendighetnene rundt drapet er uklare.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Kristiansand, Norway 20110109. Båren med den avdøde bæres vekk fra åstedet der en kvinne i 20-årene er funnet drept i bydelen Lund i en leilighet i Kristiansand. Politiet har pågrepet en antatt gjerningsmann i en annen leilighet i byen. Omstendighetnene rundt drapet er uklare. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Mannen som er siktet for drapet på en 20 år gammel venninne i Kristiansand i natt var i ettermiddag ennå ikke avhørt.

21-åringen ble innlagt på Sørlandet sykehus etter at han skadet seg selv da bevæpnet politi kom for å pågripe ham, men tilstanden hans regnes nå ikke som alvorlig.

- Skadene han påførte seg selv ser mindre alvorlig ut enn først antatt, opplyser politistasjonssjef Ole Hortemo ved Agder politidistrikt.

- Uforståelig Dagbladet har i ettermiddag snakket med en representant for familien til den drapssiktede 21-åringen. Han sier familien er rystet og overrasket over det som har skjedd.

- Vi er overrasket og forstår det ikke. Vi forstår ikke hvorfor dette har skjedd, sier familierepresentanten.

Presset på familien er stort. Mens han snakker med Dagbladet ringer telefonen hans flere ganger.

- Det er forferdelig og trist det hele, sier han.

På besøk 20-åringen som ble drept skal ha vært på besøk i 21-åringens leilighet da drapet skjedde. Klokka 03.05 i natt ringte venner av siktede 113 fra leiligheten der kvinnen lå død.

En drøy time seinere fant politiet siktede ved boligen til en slektning, rundt to kilometer fra åstedet.

21-åringen var utendørs da de bevæpnede politimannskapene ankom området.

- I situasjonen der bevæpnet politi kom for å hente ham, forsøkte han å skade seg selv, sier Hortemo, som ikke vil kommentere om 21-åringen var truende overfor politiet.

Kjente offeret Politiet ville i ettermiddag ikke kommentere hvilken relasjon den drepte 20-åringen og gjerningsmannens hadde.

- Offer og gjerningsmann har kjent hverandre i noe tid, det er det vi kan bekrefte, sier Hortemo.

Det skal ha vært flere personer tilstede i leiligheten da kvinnen ble angrepet, men det er uklart om noen var vitne til selve drapet.

- Vi har avhørt flere personer, men vi vil foreløpig ikke kommentere hva som har skjedd i leiligheten. Men vi ser på dette som et drap uten så mange løse tråder. Vi leter ikke etter noen involverte utover siktede, sier politistasjonssjefen.