Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi forstår ikke hvordan dette kunne skje

Foreldrene til Jared Loughner sendte ut budbringere med pressemelding og beklagelse.

 BUDBRINGER:  En uidentifisert budbringer kommer ut fra foreldrene til attentatmannen Jared Loughner. De beklager og ber om å få være i fred. FOTO: H. DARR BEISER, AP/USA TODAY/SCANPIX.
BUDBRINGER: En uidentifisert budbringer kommer ut fra foreldrene til attentatmannen Jared Loughner. De beklager og ber om å få være i fred. FOTO: H. DARR BEISER, AP/USA TODAY/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til attentatmannen Jared Loughner, som sitter fengslet for skyteepisoden i Tucson, uttrykker sin dype sorg og beklagelse overfor ofrene for skytingen.

«Det fins ikke ord for å uttrykke det vi føler. Vi skulle ønske det hadde funnes, slik at vi kunne trøste dere. Vi forstår ikke hvordan dette kunne skje,» sier de i en uttalelse som ble delt ut til pressen tirsdag.

De sier videre at det hele er svært vanskelig for dem, og de ber mediene respektere deres privatliv.

«Vi er svært opptatt av ofrene og deres familier, og vi er svært lei oss for deres tap,» skriver de videre i uttalelsen.

Isolerer seg Foreldrene til Loughner, Amy og Randy Loughner, har stengt seg inne bak nedtrukne gardiner, og de sendte ut to menn med uttalelsen til pressen.

I erklæringen nevnes ikke sønnen som er varetektsfengslet, siktet for drap, drapsforsøk og attentat mot en kongressrepresentant.

Seks personer ble drept og 14 såret, blant dem kongressrepresentanten Gabrielle Giffords, som svever mellom liv og død.

Puster selv Legene på sykehuset opplyste tirsdag at Giffords har begynt å puste selv.

Giffords fikk en kule gjennom hjernen da Loughner skjøt mot henne og tilhørerne hennes på et politisk møte i Tucson lørdag formiddag.

- Hun greier seg selv, sa nevrokirurgen Michael Lemole som har ledet operasjonene hun har vært gjennom etter skyteepisoden.

Han sier at hun også fortsetter å reagere på kommandoer, som å røre på fingrene og klemme en hånd, som er et viktig signal om hvilke utsikter hun har til å bli bra igjen.

Håpefulle leger - Prognosen etter en slik skade er ekstremt dårlig. Hun har ingen rett til å se så bra ut, men det gjør hun altså. Så vi er håpefulle, sa Lemole. Han mener hennes tilstand er langt bedre enn man kunne vente skadene tatt i betraktning.

Kulen gikk tvers gjennom hjernen hennes, antakelig forfra, men den holdt seg til den ene av de to hjernehalvdelene, noe som er positivt for prognosene hennes.

Siden Giffords? mann er kaptein i marinen og astronaut, nyter hun godt av all den medisinske ekspertisen det militære kan oppvise. To av forsvarets fremste nevrokirurger er fløyet til Tucson for å hjelpe.

Obama til Tucson President Barack Obama reiser sammen med sin kone Michelle til Tucson onsdag for å være til stede ved en minnemarkering for de drepte, blant dem ni år gamle Christina Taylor Green.

Obama står overfor en stor utfordring når han skal finne balansen mellom å gi uttrykk for hele nasjonens sorg og sjokk og si noe politisk om tonen som har gjort seg gjeldende i den politiske debatten i USA.

I Washington skal Representantenes hus onsdag vedta en fordømmelse av den blodige ugjerningen som nesten kostet en av deres livet, og som har utløst en intens debatt om den giftige tonen i den politiske debatten.

Giftig retorikk En meningsmåling fra CBS News viser imidlertid at et flertall av amerikanerne ikke tror at den giftige politiske tonen bidro til skytingen.

57 prosent tror den ikke har bidratt, mens 32 prosent mener den har. Det er særlig republikanere som mener at retorikken ikke har hatt noen betydning.

Utsetter helsereform Kongressen har stilt mesteparten av sitt arbeid i bero hele denne uka etter skytingen. Blant annet har de utsatt en avstemning om å oppheve helsereformen, en reform som Giffords støtter.

Skytingen har fått mange av kongressrepresentantene til å revurdere sin egen sikkerhet. To av dem sier de nå vil bevæpne seg når de møter velgerne, men sikkerhetssjefen i Kongressen mener det ikke er noen god idé.

(NTB-Reuters-AFP).

 DREPTE SEKS:  Jared Loughner (22) skjøt og drepte seks personer og såret 14 under attentatet mot Kongress-presentanten Gabrielle Giffords torgmøte med velgerne utenfor et kjøpesenter i Tucson lørdag. FOTO: AFP/PIMA COUNTY SHERIFF/SCANPIX.
DREPTE SEKS: Jared Loughner (22) skjøt og drepte seks personer og såret 14 under attentatet mot Kongress-presentanten Gabrielle Giffords torgmøte med velgerne utenfor et kjøpesenter i Tucson lørdag. FOTO: AFP/PIMA COUNTY SHERIFF/SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling