- Vi forsvarer sivilisasjonen

Det sa president George Bush til den tyske riksdagen. Bush' besøk i Tyskland varer i 19 timer og koster 110 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bush er i Tyskland på et såkalt «arbeidsbesøk». Det er forklaringen på det superraske besøket. I dag talte han til den tyske riksdagen.

Tyskerne vil ha svar på hva den amerikanske presidenten har tenkt å gjøre i spørsmålet om Irak. Bush ville ikke si noe offisielt om hvilke planer supermakten har, men ga uttrykk for at USA helst vil ha Tyskland i ryggen.

- Tyskland er en uendelig viktig partner, sa han og takket for den tyske innsatsen i Afghanistan.

I en historisk tale i den tyske nasjonalforsamlingen sa han at USA og de europeiske allierte må stå sammen i kampen mot terroristene.

- USA og Europa må stå sammen. Vi kjemper mot en fiende som bruker vold. Vi vil påføre fiender av friheten nederlag! sa han.

På utsiden sto demonstranter med plakater. Men presidenten får knapt med seg motstanden. Ifølge den tyske avisa Bild beveger Bush seg bare mellom hotellet, Riksdagen og restauranten der den tyske kansleren Gerhard Schröder arrangerte middag for ham i går kveld. Alle bygningene ligger innenfor en omkrets på noen få hundre meter.

Likevel koster hurtigbesøket 15 millioner euro, eller drøyt 110 millioner kroner, bare for ekstra sikkerhet. Mer enn 11 000 tjenestefolk passer på den amerikanske presidenten.

Bush og kona bor på hotellsuite til 51 000 kroner natta.

LUNSJMØTE:</B> President Bush og Gerhard Schröder møttes til middag i går kveld og til et møte i formiddag.
EGEN AGENDA:</B> Laura Bush og Doris Schroeder-Koepf, som er gift med Gerhard Schröder, var på kunstutstilling på Alte Nationalgalerie i dag.
DEMONSTRASJON:</B> Ikke alle er glade for det amerikanske presidentbesøket. «Bush, du er ingen berliner», står det på plakaten.