- Vi fortsetter dagens sykelønnsnivå dersom vi kommer i regjering

Høyre garanterer at det ikke blir kutt i sykelønnsordningen de neste fire årene. Arbeiderpartiet har lenge etterlyst en slik avklaring fra partiet.

KUTTER IKKE: Torbjørn Røe Isaksen garanterer at sykelønnsnivået skal bestå, også med en borgerlig regjering. Foto: Torbjørn Rønning/Dagbladet
KUTTER IKKE: Torbjørn Røe Isaksen garanterer at sykelønnsnivået skal bestå, også med en borgerlig regjering. Foto: Torbjørn Rønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sykelønnsnivået skal bestå, også med en borgerlig regjering, garanterer Torbjørn Røe Isaksen i Høyre overfor Klassekampen.

- Det har vært vår linje i åtte år, og det er i tråd med alle våre alternative budsjetter. Erna Solberg har vært krystallklar på dette, det samme har programkomiteens leder Bent Høie. Vi fortsetter dagens sykelønnsnivå dersom vi kommer i regjering, sier Isaksen.

Han legger til at dette er å regne som en garanti.

I Høyres partiprogram heter det derimot at partiet vil «gå gjennom dagens velferdsordninger for å sikre at det lønner seg å jobbe».

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener formuleringen i praksis er en åpning for å kutte i sykelønnsordningen. Isaksen mener på sin side at tausheten i partiprogrammet er å forstå som en freding av dagens sykelønnsnivå. Huitfeldt er likevel ikke tilfreds med svaret.

- Da forventer jeg at de programfester det og ikke har åpning for alle alternativer som i dag. Nå har de løst en intern uenighet i Høyre ved å ikke si noe om sykelønn, sier hun.

Hun viser i tillegg til at Høyre har bedt Finansdepartementet svare på hvor mye det er å spare på sykelønnskutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer