DÅRLIG OPPMØTE: Bare et 50-talls demonstranter møtte opp for å demonstrere under parolen «stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa». Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
DÅRLIG OPPMØTE: Bare et 50-talls demonstranter møtte opp for å demonstrere under parolen «stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa». Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer

- Vi forventer bråk under dagens demonstrasjon

Rundt 50-60 demonstranter fra Norwegian Defence League er samlet til demonstrasjon på Grønland. - Vi er tilstede i stort antall, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtidig som rundt 50 og 60 antiislamister fra Norwegian Defence League, i tillegg til finske, engelske, polske, tyske og svenske demonstranter, hadde samlet seg til demonstrasjon på Grønland i formiddag var det flere andre motmarkeringer andre steder i Oslo.

Frykten er sammenstøt mellom grupperingene.

- Akkurat nå er det helt rolig og ingen konfrontasjoner. Det har gått ut informasjon om at de planlegger å møtes, og det svirrer i luften. Risikoen for sammenstøt er tilstede, og derfor er vi tilstede i et ganske stort antall. Derfor regner vi med at dette blir uproblematisk, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Tre sperringer og væpnet politi Det har snødd mye i Oslo, og politiet tror at det kan være en fordel - ettersom at det er kaldt og trekker inn.

Politiet har hele tre gjerder rundt demonstrantene, sier Dagbladets reporter på stedet. Tungt bevæpnet politi med skjold og hjelm passer på, og en rekke politibiler står parkert i området langs Åkebergveien. Det er også fire politihester på stedet.

Utenfor de ytre sperringene står motdemonstranter og roper slagord.

- Ingen rasister i våre gater, roper dem.

I appellene sier antiislamistene at de mener muslimer kveler vestlige land, og at de ser på seg selv som varslere.

- Venter bråk NDL-leder Rune Hauge sier til Dagbladet at de er i mot det han kaller islamiseringen av Norge.

- I dag skal vi ha en demonstrasjon mot islamseringen av Norge. Vi vil ha slutt på islamiseringen av Norge, sier han.

- Vi forholder oss rolig til at det er mye politi her. Vi lar politiet ordne opp. Vi er en fredelig protestorganisasjonen som ikke er ute etter bråk. Det er ikke vi som bråker, det er alle andre, fortsetter Hauge.

Til NTB sier han: — Vi venter bråk.

MOTDEMONSTRANTER: Motdemonstranter har kommet for å vise sin avsky til antiislamistene. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
MOTDEMONSTRANTER: Motdemonstranter har kommet for å vise sin avsky til antiislamistene. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer