- Vi forventer flere angrep

Forsvaret i Sverige planlegger tiltak i disse dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi regner med at vi vil se en økning i antall angrep slik vi opplevde i dag. Det er et økende trusselbilde om dagen, sier informasjonsmedarbeider Kristina Åstrand Bohman i det svenske Forsvaret til Dagbladet.no.

Det var i 07.30-tida norsk tid i dag at den norske etterretningsoffiseren og tre medsoldater kjørte i en upansret bil fra leiren i Mazar-e Sharif på vei til den norske leiren i Meymaneh. Cirka sju kilometer på veien ble kolonnen angrepet.

Den norske offiseren, som ifølge Adressa.no, er fra Nord Trøndelag, ble raskt fraktet til sykehus i Mazar-e Sharif. Mannen ble erklært død cirka klokka 10.00.

Lager tiltaktsplanTaliban har tatt på seg ansvaret og hevder det var en selvmordsbomber som sto bak. Dette har ikke Forsvaret bekreftet og har så langt uttalt at det dreier seg om en veibombe.

Hendelsen skjedde i et område som de svenske styrkene har ansvaret for. De leder også den pågående etterforskningen på åstedet.- Vi sitter i disse dager å vurderer tiltak for å forberede oss mot og forhindre det økende trusselbildet. Når våren kommer og det blir varmere i været, øker også antall angrep, sier Bohman, som viser til det norske forsvaret til å uttale seg om etterforskningen på stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.