Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi forventer mer av dere i Afghanistan

Sier presidentkandidat John McCain til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORT MYERS/FLORIDA (Dagbladet.no): Tre kvarter forsinket kom han inn, senator John McCain i følge med kona Cindy.

Da hadde de mest ivrige tilhengerne vært på plass i tre timer allerede, og  80-tallshiten «I\'m Walking on Sunshine» hadde rukket å gå en del ganger på repeat.

Krigsveteranen McCain talte på hjemmebane her i Fort Myers. I salen satt mange veteraner, menn som kjempet i Vietnam-krigen sammen med han. De fikk som bestilt.

- Vi kommer ikke til å vifte med det hvite flagget og overgi Irak til al-Qaida. Jeg vil personlig følge Osama bin Laden til randen av helvete hvis det er det som skal til, skrek McCain, og bare den elleville jubelen kunne overdøve han.

- Må sende flere soldater

Men krigen mot terror må kjempes på flere fronter, understreket McCain på spørsmål fra Dagbladet.no.

- Afghanistan og Pakistan er viktig. Jeg kjenner president Musharraf, jeg har vært der og jeg vil bekjempe terroristene i Sør-Waziristan. Jeg vet hvordan dette skal gjøres, sa McCain, og la til:

- Og vi forventer mer av dere allierte i Afghanistan.

KLAR TALE: Senator John McCain gjorde det klart hva han forventer av Norge og de allierte i Afghanistan om den såkalte krigen mot terror skal vinnes. Senatoren tok seg tid til å svare på spørsmål, da han hadde valgkampmøte på Shell Factory and Nature Park i Fort Myers, Florida. Foto: REUTERS/Carlos Barria/SCANPIX
KLAR TALE: Senator John McCain gjorde det klart hva han forventer av Norge og de allierte i Afghanistan om den såkalte krigen mot terror skal vinnes. Senatoren tok seg tid til å svare på spørsmål, da han hadde valgkampmøte på Shell Factory and Nature Park i Fort Myers, Florida. Foto: REUTERS/Carlos Barria/SCANPIX Vis mer

- Hva mener du med det?

- Det er noe med betingelsene for engasjementet deres , som gjør at vi for eksempel ikke lykkes med å bekjempe Taliban i Sør-Afghanistan. Vi trenger at det sendes flere styrker, sa McCain til Dagbladet.no.

- John var alltid populær

Bare en håndsrekning unna pressekorpset som omringet McCain, satt en stillfaren mann iført en gul trøye og med et banner som sa Class of 58.

Det var 74 år gamle Ivan Nance. Han tok offisersutdanning sammen med McCain, og delte i en periode rom med mannen, som nå håper å bli republikanernes presidentkandidat.

- Hvordan var han å bo sammen med?

- Vet du hva? Han var nesten aldri hjemme. John var alltid veldig populær, alltid på farten. Folk flokket seg rundt ham den gangen også, forteller Ivan Nance til Dagbladet.no.

Han beskriver sin tidligere romkamerat som utrolig smart og modig, og snakker høyt om Arizona-senatorens innsats i Vietnam.

image: - Vi forventer mer av dere i Afghanistan

- Visste du at John var om bord på et skip som var på vei hjem fra Vietnam? Da han fikk vite at det skipet som skulle erstatte det i Vietnam manglet erfarne piloter, så valgte han å hoppe over på det skipet og bli i seks måneder til. Det var da han ble skutt ned og tatt til krigsfange, forteller Ivan Nance, og kikker bort på McCains ansikt som er opplyst av tv-kameraene.

Kniver mot Romney

Halvannen time etter at sirkus McCain inntok valgkamplokalet i Fort Myers, brøytet kandidaten seg vei inn på turnébussen og satte kursen for Sun City, der neste valgkamparrangement skal være.

Tre dager før det viktige primærvalget i Florida driver alle de fem republikanske kandidatene hektisk valgkampvirksomhet på kryss og tvers av delstaten.

Ifølge meningsmålingene kjemper 71 år gamle John McCain om seieren mot den tidligere Massachusetts-guvernøren Mitt Romney.

Florida, som er hjemstaten til mange av veteranene og hvor det også ligger flere militærbaser, kan gi McCain de ekstra stemmene han trenger på tirsdag.

Dagbladet.no er i Florida og følger primærvalget.

<B>FOR GAMMEL? HVEM JEG?!:</B> 71 år gamle McCain kostet på seg en spøk, da en tilhører i salen satte spørsmålstegn ved alderen hans.
ROMKAMERAT: Ivan Nance (74) tok offisersutdanning sammen med McCain og de to delte rom sammen en periode.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media