Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi fremstår som idioter

Peter Gitmark (H) er flau over stortingskollegenes fotografering under fredsprisutdelingen.

- FLERE FOTOGRAFERTE: Flere stortingsrepresentanter tok bilder av Barack Obama og Will Smith under fredsprisutdelingen i Oslo rådhus i dag, sier Høyres Peter Gitmark. Han synes oppførselen undergraver stortingsrepresentantenes verdighet og integritet. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix POOL
- FLERE FOTOGRAFERTE: Flere stortingsrepresentanter tok bilder av Barack Obama og Will Smith under fredsprisutdelingen i Oslo rådhus i dag, sier Høyres Peter Gitmark. Han synes oppførselen undergraver stortingsrepresentantenes verdighet og integritet. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix POOL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En rekke stortingsrepresentanter var tilstede under utdelingen av Nobels fredspris til Barack Obama i dag, og en av dem var Høyres Peter Gitmark.

Han er flau over oppførselen til flere av de andre folkevalgte under utdelingen, som han mener oppførte seg lite verdig, ifølge fvn.no.

På sin blogg skriver han at mange av stortingsrepresentantene hadde med seg telefon og kamera og knipset rundt seg, på tross av klare formaninger om å ikke bruke noen av delene.

Ikke stas
Han sier i innlegget, med tittelen «Vi fremstår som idioter», at det ikke var noen av diplomatene som satt på siden overfor stortingsrepresentantene som tok bilder.

- Hvorfor er det så vanskelig å holde seg i skinnet og ha normal folkeskikk? Det kan umulig være så stas å ha et mobilbilde med Obama (eller Will og Jada Smith) 30 meter unna helt ute av fokus, skriver Gitmark, og fortsetter:

- Jeg mener at den utstrakte mobil- og kamerabruken undergraver vår verdighet og legitimitet som stortingsrepresentanter. Ja, faktisk mener jeg at det får oss mest til å fremstå som idioter og tullinger som ønsker å forevige vår korte stund i rampelyset.

- Umulig å kontrollere
Han peker også på at akkurat det samme skjedde i en middag på Slottet.

En av de som tok bilder, var Kari Henriksen (Ap). Hun fikk tatt noen bilder på lang avstand av Obama og Will Smith. Hun mener imidlertid ikke at hun fremsto som noen idiot.

- Peter Gitmark gir inntrykk av å være en mann som skal være sosiale mediers fremste talsmann. Da må han også forstå at å være på nettet i sånne sammenhenger er umulig å kontrollere. Sånn vil det være i fremtiden. Hans moralske indignasjon har jeg ingen forståelse for, sier Henriksen til fvn.no.

KRITISERER: Peter Gitmark, stortingsrepresentant fra Vest-Agder, lurer på hvorfor det er noe stas å ha et dårlig mobilbilde av Barack Obama.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
KRITISERER: Peter Gitmark, stortingsrepresentant fra Vest-Agder, lurer på hvorfor det er noe stas å ha et dårlig mobilbilde av Barack Obama. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media