Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi frykter alt er tapt i brannen

Edvin og kona Ella Fossvik kjente det luktet brent rett før de ble bedt om å evakuere og forlate alt de eide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FLATANGER (Dagbladet): Rett etter at Edvin Fossvik (77) og kona Ella Fossvik (58) fra Hasvåg i Flatanger hadde lagt seg i går kveld fikk de beskjed om å evakuere.

Edvin sier han så det brenne på et fjell rundt en kilometer unna.

- Det var niesen min som ringte litt over klokken 23 i går. Da kjente jeg det lukte brent inne i huset, sier Edvin.

Han og kona har bodd i Hasvåg siden 1978 og har aldri opplevd noe så dramatisk som dette. Rett etter telefonen fra niesen kom brannsjefen på døra og ba ekteparet evakuere så fort som mulig.

Edvin fryktet at flammene ville spre seg ned til bolighuset der han og kona befant seg.

- Hvis det hadde begynt å brenne over veien hadde vi blitt innesperret, sier Edvin.  

Evakueringen måtte skje raskt, og Edvin rakk bare å trekke på seg en arbeidsdress. Alt av eiendeler måtte han ligge igjen.

33 FASTBOENDE: Brannområdet ligger på Sørneshalvøya, sørvest i Flatanger kommune, Nord-Trøndelag fylke. Her er det 33 fastboende personer i cirka 20 boenheter. I tillegg er det et stort antall hytter og fritidsboliger - totalt 77, opplyser Flatanger kommune i en pressemelding. Foto: Ove Magne Ribsskog
33 FASTBOENDE: Brannområdet ligger på Sørneshalvøya, sørvest i Flatanger kommune, Nord-Trøndelag fylke. Her er det 33 fastboende personer i cirka 20 boenheter. I tillegg er det et stort antall hytter og fritidsboliger - totalt 77, opplyser Flatanger kommune i en pressemelding. Foto: Ove Magne Ribsskog Vis mer

Når Dagbladet møter ham sitter han og følger med på nyhetene i en restaurant som ligger like ved kommunehuset i Lauvsnes.

De fleste er imidlertid evakuert til en vinterstengt leirskole som ligger nærmere brannestedet. Der er riktignok mobildekningen så dårlig at det er vanskelig å få kontakt med omverdenen.

Ifølge Edvin er det rundt 20 stykker på leirskolen.  

Nå håper ekteparet at de snart kan komme gjem. Men de tror det kan ta mange dager. Da er de spente på om huset fortsatt står. Hjemme har de også to katter.

- Vi håper det går bra med dem, sier Ella. 

Rundt 100 brannmenn jobber nå for å få kontroll på brannen i området.

Hele Norges coronakart