- Vi frykter det som står foran oss

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Foreldrene til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen oppfordret i ettermiddag mediene til å trå varlig når rettssaken mot Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen starter mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et tredvetalls pressefolk møtte i ettermiddag bistandsadvokatene til de pårørende i Baneheia-saken Jostein Sørstrønen, faren til den drepte Stine Sofie Sørstrønen (8), var også til stede.

- Vi frykter det som står foran oss, sa Sørstrønen til pressen. Møtet var kommet i stand for å skape en dialog om pressens dekning av saken og kanskje også dempe de etterlattes frykt.

Familiene til Stine Sofie og den to år eldre Lena Sløgedal Paulsen har selv valgt å bli skjermet for detaljer etterforskerne har avdekket om drapet på de to jentene 19. mai i fjor. Nå er de redde for at gruvekkende informasjon skal nå dem via mediene.

- Var redde

- Vi vet at de har vært fryktelig redde, Lena og Stine-mor, sa Jostein Sørstrønen til pressen i dag. Selv velger han å reise bort fra Kristiansand under rettssakens åpningsfase.

De etterlatte og deres advokater ber innstendig pressen om å unngå detaljerte beskrivelser av hendelsesforløpet og hvilke overgrep de to venninnene ble utsatt for.

- Det er skjebnen til våre to små prinsesser dere skriver om, sier Sørstrønen.

På dagens møte fikk de etterlatte mange forsikringer. Redaktørene i NRK Sørlandet og avisa Fædrelandsvennen understreket riktignok at de selv må ta beslutningene om hva som skal publiseres. Men de framholdt samtidig at norsk presse ikke har tradisjon for å bringe videre nærgående detaljer i slike saker og at det ikke vil skje i en særdeles grov sedelighets- og drapssak der to små jenter var ofrene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer