NEDBØR: Flom og stor utfart på veiene i morgen, gjør at Statens vegvesen frykter kaos. Foto: Benjamin A. Ward
NEDBØR: Flom og stor utfart på veiene i morgen, gjør at Statens vegvesen frykter kaos. Foto: Benjamin A. WardVis mer

- Vi frykter kaos

Statens vegvesen frykter enda større kaos på veiene i dag. Pinseturistene skal hjem på små, overbelastede veier i flom-områdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om turen kan utsettes, håper Statens vegvesen at mange bilister vurderer det slik i morgen.

- Start hjemturen tidligere eller senere enn planlagt. Sjekk vegmeldingene og beregn god tid, oppfordrer Vegvesenet.

Utfartshelg Flommen har skapt problemer i store deler av landet etter omfattende regn og rekordstor snøsmelting. Størst er problemene i Gudbrandsdalen, Østerdalen og over Valdresflya.

- Pinsen er tradisjonelt en stor utfartshelg. Vi frykter at et allerede hardt prøvet vegnett blir enda mer belastet. Vi regner med kø, kork og store forsinkelser en rekke steder, sier Lars Erik Hauer i Statens vegvesen.

Han ønsker at pinseturistene fordeler sine hjemreiser over et lengre tidspunkt enn til de tradisjonelle tidene på ettermiddagen og kvelden første pinsedag.

- Kan du starte før anbefaler vi det. Kan du utsette hjemreisen til tirsdag, er det en fordel. Situasjonen for vegnettet i de utsatte områdene forandrer seg nesten fra time til time, så å følge med på vegmeldingene er en nødvendighet, sier Hauer.

Statens vegvesen har - sammen med sine entreprenører - alt disponibelt mannskap ute.

Forsinkelser - Trafikantene bør beregne god tid på hjemveg. Under normale omstendigheter er det tett trafikk. Under de rådende omstendighetene en rekke plasser er det grunn til å anta at trafikkavviklingen kan bli ytterligere forsinket, sier Lars Erik Hauer i Statens vegvesen.