Vi fyllekjører som aldri før

Antall tilfeller av promillekjøring er igjen på opptur etter en nedgang tidlig på 90-tallet. Oslo har flere fyllekjørere enn andre norske byer og forskjellene mellom bydelene er enorme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Osloposten har sammenliknet Oslo med alle de andre byene i Norge. I både Bergen, Stavanger og Trondheim er færre personer siktet for promillekjøring i forhold til bilparken.

Promillesynderne er slett ikke jevnt fordelt utover hovedstaden. Ifølge Statistisk sentralbyrå troner bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Sofienberg og Sagene-Torshov på toppen. Disse bydelene er blant de verste i Norge når det gjelder hvor mange som er siktet for promillekjøring.

Dersom Gamle Oslo hadde vært en egen kommune, ville den hevdet seg helt i toppen blant Norges verste rattfyll-kommuner, skriver Osloposten.

Bydelene Sogn, Vinderen og Røa trekker statistikken i den andre retningen. Men forskjellene i promillesiktelse er ikke noe entydig øst-vestfenomen. Bydeler som Bjerke, Hellerud, Furuset og Manglerud kommer godt ut på denne statistikken.

På landsbasis viser statistikken for de ni første månedene i år at antallet tilfeller av fyllekjøring har gått opp med 7 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

(NTB)