- Vi går fra global oppvarming til global nedkjøling

Hevder ny rapport snur gradestokken opp ned.

MER IS: Siden i fjor har andelen isdekket hav økt med 60 prosent, og flere eksperter spår en periode med global temperaturnedgang. Bildet viser   Birthday Canyon på Grønland hvor fotograf  James Balog har fulgt isens tilbakegang over en lang periode. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Extreme Ice Survey, James Balog
MER IS: Siden i fjor har andelen isdekket hav økt med 60 prosent, og flere eksperter spår en periode med global temperaturnedgang. Bildet viser Birthday Canyon på Grønland hvor fotograf James Balog har fulgt isens tilbakegang over en lang periode. Foto: NTB Scanpix / AP Photo/Extreme Ice Survey, James Balog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge avisa Daily Mail har en ny studie ført til at FNs klimapanel har utsatt publiseringen av en ny klimarapport.

Ifølge avisa har flere ledende forskere nå konkludert med at vi går mot en periode med global nedkjøling - det stikk motsatte av hva vi så langt er blitt advart mot.

- Oppvarmingen tar en pause - Verden går mot en periode med nedkjøling som vil vare til midten av dette århundret, skriver avisa.

Et tegn på dette er ifølge den britiske avisa en 60 prosent økning i isdekket hav det siste året.

Den konservative britiske avisa Daily Telegraph kaster seg på og melder at ledende klimaforskere nå er enige om at vi har «en pause» i den globale oppvarmingen.

Krisemøte-krangel - De endrede prognosene har ført til et krisemøte i ledelsen av FNs klimapanel (IPCC), skriver avisa.

«Krisemøtet» og grunnlaget Daily Mail hevder å basere artikkelen på, møter stor motstand. Konkurrenten The Guardian konkluderer blant annet med at «alt du kan stole på, er at The Daily Mail og Daily Telegraph som regel forstår vitenskapen feil.»

Miljødirektoratet i Norge er blant dem som nå tar kraftig til motmæle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer