Russland-etterforskningen:

- Vi går inn i en farlig periode

44 tidligere senatorer advarer om Russland-etterforskningen.

ETTERFORSKNING: USAs president, Donald Trump, sammen med sin russiske motpart, Vladimir Putin. Foto: Brendan Smialowski / AFP
ETTERFORSKNING: USAs president, Donald Trump, sammen med sin russiske motpart, Vladimir Putin. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): De tidligere senatorene, 32 demokrater, ti republikanere og to uavhengige har skrevet et oppsiktsvekkende leserinnlegg i Washington Post.

De mener kammeret og USAs demokrati for øvrig står overfor svært krevende oppgaver den nærmeste tida.

- Det er vår felles oppfatning at vi går inn i en farlig periode, og vi føler en forpliktelse til å snakke om de alvorlige utfordringene for rettsstaten, grunnloven og våre styrende institusjoner og nasjonale sikkerhet, skriver senatorene.

Russland-etterforskningen ledet av Robert Mueller ser ut til å nærme seg sine konklusjoner samtidig som Demokratene tar over kontrollen i Representantenes hus og har varslet omfattende granskninger. Begge deler kan få store konsekvenser for USAs president, Donald Trump.

Trusler

- Dette skjer på en tid med ulmende regionale konflikter og globale maktkonfrontasjoner fortsetter å true vår sikkerhet, økonomi og geopolitiske stabilitet, skriver senatorene.

Blant dem er flere profilerte navn, som den tidligere senatslederen for Demokratene, Tom Daschle, tidligere utenriksminister for Barack Obama, John Kerry samt framtredende republikanere som Richard Lugar, som ledet Senatets utenrikskomité, og Alan Simpson, som var en del av Republikanernes lederskap i Senatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer