- Vi går nå inn i ei tid som mange gruer seg til

AUF arrangerte julesamling i kveld, fem måneder etter terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld samlet representanter fra AUF, Arbeiderpartiet og andre seg til en minnegudstjeneste i Oslo domkirke.

Det har gått akkurat fem måneder siden 77 mennesker ble drept i massakren på Utøya og i bombeangrepet mot regjeringskvartalet.

Den ensomme blomsten som ble plassert utenfor domkirken kvelden 22. juli vokste seg etterhvert til et enormt blomsterhav, og i ukene og månedene som fulgte søkte mange trøst i kirken.

- Mange gruer seg To dager etter terrorangrepene i sommer samlet hundrevis av mennesker seg i og utenfor Oslo domkirke for å være sammen i sorgen og minnes de drepte.

- Vi går nå inn i ei tid som mange gruer seg til. Det er mange som savner et barn eller et søsken. Det er vanskelig å forestille seg hvordan dette er, men vi er mange som tenker på dere, sa AUF-leder Eskil Pedersen i sin tale.

Domsprost Olav Dag Hauge leste opp Juleevangeliet og det ble sunget både julesanger og «Til ungdommen», som på mange måter ble AUF-ernes sang i sorgen etter 22. juli.

- Det er lov å være trist nå, det er lov å gråte og bruke tid i jula på å tenke på savnet. Men det er også lov å være glad for at man lever, at det er skolefri og du kan sove lenge, og over at du er sammen med familien, sa Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer