32 smittet av coronavirus i Norge:

- Vi går nå inn i en ny fase

Tirsdag er det påvist 32 smittetilfeller av coronavirus i Norge. Helsedirektoratet vurderer tiltak fortløpende.

BER OM HJELP: Helsedirektør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog ber befolkning om hjelp til å løse dette. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi går nå inn i en ny fase av spredningen av coronaviruset, hvor vi de neste dagene må forvente en mulighet for større risiko for spredning enkelte steder i befolkningen. Derfor trenger vi et tett samarbeid med befolkningen om hvordan vi jobber videre med dette, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Helsedirektøren bekrefter at det tirsdag er registrert 32 smittede i Norge. Det er en økning på sju personer siden Folkehelseinstituttets oppdatering mandag kveld.

Forberedt på lokal smitte

Smitten har hittil blitt påvist hos personer som har vært på ferie i land med utbrudd.

- Vi har foreløpig god oversikt over smitteveiene, men ser at det er stadig større muligheter for glipper, så vi er forberedt på smitte i befolkningen som vi ikke har full kontroll på fra start, sier Guldvog.

Han ber samtidig Norges befolkning om å senke skuldrene litt, og ikke overbelaste helsetjenesten, som de siste dagene har opplevd en enorm pågang av folk på jakt etter informasjon.

- Det kan gjøre det vanskelig for dem med akutt truende sykdom. Jeg ber alle være forsiktig med å bruke den kanalen. Det har vært vanskelig for folk med hjerteinfarkt å få kontakt med nødhelsetjenestene, sier Guldvog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer