- Vi gikk på slavekontrakter

Ansatte bøtelegges av sjefen når de er syke. - Sånn gjør de det i Rosenborg fotballklubb også, svarer sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi ringte kunder etter lister som vi fikk av sjefen. Så prøvde vi å selge så mange flasker som mulig, sier Sabrina Eline Isachsen (19) til Dagbladet.no.

Hun har nylig sluttet i Trondheims-selskapet «Miljøklubben Green and Clean» etter det hun beskriver som trakassering av henne selv, andre ansatte og mistanke om ulovlige kontrakter.

De ansattes kontraktene innholder flere punkter som ifølge arbeidsrettsprofessor Henning Jakhelln ved universitet i Oslo og fagforeningen Handel og kontor (HK) i Trondheim er lovstridige og på kant av loven.

- Arbeidskontrakten tilsidesetter hele det norske systemet, konkluderer professor Henning Jakhelln etter å ha sett på et eksemplar.

Sykdom: 200,-

Om ansatte ikke møter på arbeidet når de er satt opp på vakt blir de ilagt en bot på 200 kroner. Denne trekkes direkte av lønna. Ifølge kontrakten skal trekket «sponse neste miljøfest».

- Det er ikke så viktig med pengene, men tenk på at man blir ilagt bot av jobben for å være hjemme med et sykt barn. Og forresten har ingen jeg har snakket med noen gang vært på miljøfesten det er snakk om, sier Isachsen.

Eneste gyldig grunn til fravær er ifølge kontrakten legeattest. Dette bryter ifølge HK med folketrygdloven, som gir rett til et begrenset antall egenmeldinger før legeattest må forevises.

Foto: Tom Østhuus
Foto: Tom Østhuus Vis mer

Teamleder Johnny Bondestad ved Miljøklubben mener at ordningen er uproblematisk.

- Dette er samme ordning som de har i Rosenborg fotballklubb for at spillerne skal møte opp. Dette er jo fritidsarbeid, og de som jobber her trenger ikke vanlige kontrakter, sier han til Dagbladet.no.

En annen kvinnelig ansatt, som fremdeles jobber på Miljøklubben bekrefter praksisen overfor Dagbladet.no.

- Jeg har blitt trukket 200 kroner i lønn da jeg hadde henvisning til spesialistlege, forteller hun, men ønsker å være anonym av frykt for ledelsen.

Professor Henning Jakhelln er sterkt kritisk til Miljøklubbens ansettelsespraksis.

- De 200 kronene til felleskassen er mer enn tvilsomt. I arbeidsmiljøloven finnes muligheter for å gi advarsler, oppsigelser og å gi folk sparken. Å ilegge folk bøter er ikke hjemlet i arbeidsmiljøloven. Så lenge det er snakk om «å sponse» så kan det ikke hevdes at de ansatte har samtykket i å trekkes i lønn , sier han til Dagbladet.no

Hemmelig avlytting

Bedriften har som praksis å gjøre opptak og å lytte inn på samtaler som selgerne har med kunder. Dette gjøres i flere bedrifter for å forsikre seg om at kundebehandlere og selgere gjør en god jobb. Men ifølge norsk lov er man pliktig å opplyse om dette til kunden.

BØTELAGT VED SYKDOM: Ansatte ved Miljøklubben Green and Clean i Trondheim får bøter av sjefen når de er syke. Sabrina Eline Isachsen (19) har sluttet etter det hun mener er trakassering av ansatte. Foto: Tom Østhuus
BØTELAGT VED SYKDOM: Ansatte ved Miljøklubben Green and Clean i Trondheim får bøter av sjefen når de er syke. Sabrina Eline Isachsen (19) har sluttet etter det hun mener er trakassering av ansatte. Foto: Tom Østhuus Vis mer

- Det stemmer, og vi mener at vi ikke behøver å opplyse om dette. Det vi gjør har vi lov til, sier bekrefter Bondestad overfor Dagbladet.no.

Ifølge straffeloven skal det opplyses om at en tredje person lytter på samtalen eller det gjøres opptak fra samtalen.

- Dette er beskrevet i straffelovens paragraf 145a, som sier at avlytting av samtaler er ulovlig, uten at de som snakker sammen er informerte, sier sjef for juridisk avdeling i Datatilsynet, Knut Kaspersen til Dagbladet.no.

En «kvalitetssjekk», der telefonselgeren gjør lydopptak av at salget bekreftes av kunden, samt navn og adresse, brukes i ettertid som bevis på at salget er gjennomført. Telefonselgere opplyser ikke direkte om at lydopptaket gjøres, men med ordene «jeg skal ta opp en kvalitetssjekk». Dette er ikke tydelig nok, ifølge Kaspersen.

- Man må spørre direkte om det er i orden at det gjøres ett lydopptak. Slik kan kunden ta et klart valg til det som foreslås. Mange selskaper i Norge slurver med dette, sier han.

I kontrakten er det egne bestemmelser for ubetalt arbeid. Det gis heller ikke lønn for gruppemøter der ukens resultater evalueres. 

-  Det bryter mot den grunnleggende bestemmelsen i arbeidsmiljøloven. Dersom du stiller arbeidskraften din til disposisjon så skal arbeidsgiver svare med lønn, sier saksbehandler Arve Renå i Handel og kontor (HK).

- Reagerte ikke

- Hvorfor skrev du og kollegene dine under denne kontrakten? Har dere ikke et ansvar selv, når dere oppfatter en kontrakt som uryddig eller ulovlig?

- Jeg syntes jo først det så greit ut. Jeg var ikke klar over at kontrakten inneholdt ulovligheter, sier Isachsen.

- Bør det blir mer oppmerksomhet om dette i skolen, slik at man vet hva man har krav på som arbeidstaker?

- Både ja og nei. Vi bør kunne stole arbeidsgivere i Norge, ikke måtte sjekke lovligheten av kontrakter vi blir bedt om å skrive under for å få en jobb. Nå i ettertid ser jeg at vi gikk på slavekontrakter, sier hun.

Selv forlot hun jobben i slutten av februar, etter bare to uker, på grunn av arbeidsforholdene. Hun har anmeldt en ansatt ved Miljøklubben til politiet for trakassering,

- Ikke rettslig holdbart

Som en del av salgspresset hevder flere ansatte at omfattende trakassering er dagligdags. På et lydopptak Dagbladet.no har tilgang til skjelles en ansatt ut som «idiot».

- Det ble satt i system for å fremme salg. Men for mange er det bare sårende, man føler at verdigheten blir tråkket på, sier Isachsen.

Daglig leder Trine Aas avviser anklagene.

- Hos blir alle tatt godt vare på. Vi har ingen klager mot oss hos Arbeidstilsynet og folk får lønna sin til rett tid, sier hun til Dagbladet.no.

LOVBRUDD: Ifølge Datatilsynet driver firmaet ulovlig overvåkning av kunder. Om ikke de ansatte gjennomfører den delen av samtalen som tas opp på bånd uten kundens viten, så må de gjøre jobben en gang til, uten betaling.
- BRYTER MED DET NORSKE SYSTEMET: Professor i arbeidsrett Henning Jakhelln er sterkt kritisk til arbeidskontraktene som brukes av Miljøklubben.
- BRYTER LOVEN: Selskapet bryter loven om de ikke opplyser kunder tilstrekkelig om medlytting til samtaler. Dette er et problem som gjelde mange bedrifter i Norge, mener sjef i juridisk avdeling, Knut Kaspersen.
FLERE ANSATTE: Dagbladet.no har snakket med flere ansatte og tidligere ansatte ved Miljøklubben. De tør ikke snakke åpent med media av frykt for ledelsen i firmaet.
MILJØKLUBBEN VIL REDDE MILJØET: Men arbeidsmiljøet står det bra til med, skal vi tro flere ansatte.
- BARE RIS BAK SPEILET: Ordningen med lønnstrekk er bare et ris bak speilet, sier ledelsen ved Miljøklubben. Men listen over trekk som Dagbladet.no har fått tilgang til viser at mange ansatte får bøter og lønnstrekk fra sjefene.