.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Næringsministeren grillet om kontakten med styreleder i Telenor:

- Vi gir ikke uttrykk for meninger, vi gir ikke råd

Men Monica Mæland nekter å svare direkte på om hun har gitt styreleder råd om konsernsjef Sigve Brekke. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var egentlig statsbudsjettet som var tema i Stortinget i dag, men opposisjonen brukte også anledningen til å grille næringsminister Monica Mæland om uroen som har vært i Telenor de siste dagene.

Opposisjonen, med Knut Storberget (Ap) og Geir Pollestad (Sp) i spissen, ville vite hvilken kontakt ministeren har hatt med Telenors styreleder Gunn Wærsted.

De hadde på forhånd varslet at de ønsket svar på om Mæland drøftet sparking av Telenors konsernsjef Sigve Brekke med Wærsted.

- Vi har fast og jevnlig dialog med alle selskaper der vi har store eierskap, den dialogen er i sin natur fortrolig. Det er det viktig at den er, for at det skal kunne være tillit til at vi er proffe eiere. Alle parter skal også kunne ha dialog som de vet at er fortrolig, var Monica Mælands svar til Storberget.

Om kontakten med Telenor sa hun følgende fra Stortingets talerstol.

- Vi har hatt dialog med Telenor, som vi har med alle selskap. Men jeg kan si generelt at vi gir ikke utrykk for meninger, vi gir ikke råd. Skulle vi ha det, så gir vi uttrykk for det gjennom de organene som er til for det. Vi har generalforsamling og vi har bedriftsforsamling, sa Mæland.

- Vanskelig situasjon

Hun ga samtidig uttrykk for at det er en vanskelig situasjon rundt Telenor.

- Jeg registrerer at styreleder i helgen ga uttrykk for at selskapet er i en vanskelig situasjon. Det er det enkelt å være enig i. Men jeg er opptatt av rollefordelingen, det er styrets ansvar å håndtere dette, sa Mæland.

- Vi gjør vår vurdering av styrets arbeid, men det gjør vi i rette fora. Jeg har tillit til at styret tar situasjonen på alvor og håper de får arbeidsro til å gjøre den jobben, sa hun videre.

Det har stormet rundt ledelsen i Telenor, etter at Dagens Næringsliv torsdag skrev at Wærsted i en samtale med Sigve Brekke i høst ga uttrykk for at han burde gå av som Telenor-sjef.

Nektet å svare direkte

Til tross for at Mæland ikke ville svare direkte, forsøkte Geir Pollestad igjen.

- Jeg ber næringsministeren bekrefte at hun ikke har hatt dialog med styreleder om konsernsjefens stilling, sa han.

- Når jeg sier at eierdialogen skal være fortrolig, så mener jeg det. Men la meg gjenta prinsippet for vår eierdialog med alle våre selskaper, vi mottar informasjon, men det er styret i et selskap som bestemmer hva de skal informere om, hvor mye og når. Vi mottar informasjon, vi kan stille spørsmål og vi kan stille spørsmål ved styrets arbeid. Men vi gir ikke uttrykk for meninger og synspunkter, det gjør vi i så fall overfor de organer vi skal, svarte hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer