Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi gjør absolutt alt vi kan for å ta Anjas drapsmann

Politiet har satt av 40 etterforskere for å jakte på 21-åringens drapsmann. - Denne saken fortjener en oppklaring, mener politiet.

OPPKLARING: Politiet i Ålesund lover å gjøre alt de kan for å oppklare drapet på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
OPPKLARING: Politiet i Ålesund lover å gjøre alt de kan for å oppklare drapet på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): 40 politietterforskere jobber dag og natt for å sørge for at personen som drepte Anja Weløy Aarseth (21) blir tatt. I går bekreftet politiet at den foreløpig obduksjonsrapporten tyder på at 21-åringen ble drept.

Spesialgrupper Nå organiserer politiet etterforskningen i åtte spesialgrupper , som hver for seg skal fokusere på forskjellige deler av etterforskningen (se faktaboks).

Metoden er tidligere brukt med i utfordrende og vanskelige drapssaker der man står med ukjent gjerningsmann, for eksempel drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i august 2012, og drapet på Vegard Bjerck i et garasjeanlegg på Skøyen i desember 2008.

Gruppene jobber med et spesialisert fokus, og det skrives sluttrapport for hvert prosjekt. Deretter avvikles etterforskerne, eller går inn i andre grupper. 

- Gjør absolutt alt vi kan Mange Dagbladet har snakket med i Ålesund forteller at de opplever frykt etter drapet. Studentene Thea Axelsen og Kristine Strømsheim forteller at de ikke lengre forbinder byfjellet Aksla som noe trygt.

- Før forbandt jeg fjellet her i byen med noe trygt. Jeg har jogget der flere ganger selv, men nå forbinder alle det med at det har skjedd et drap der, sier Thea Axelsen til Dagbladet.

Stasjonssjef Oddbjørn Solheim lover at politiet gjør alt de kan for å ta gjerningsmannen, men mener uavhengig av det at Ålesund fremdeles er en trygg by.

- Det er i alles interesse at gjerningsmannen blir tatt. Vi gjør absolutt alt vi kan, og har fått de nødvendige ressursene for å sørge for at det blir en oppklaring i denne saken, sier Solheim til Dagbladet.  

FUNNET DREPT: Den 21 år gamle studenten Anja Weløy Aarseth ble funnet drept på Akslafjellet.
Foto: Privat / Familien
FUNNET DREPT: Den 21 år gamle studenten Anja Weløy Aarseth ble funnet drept på Akslafjellet. Foto: Privat / Familien Vis mer

- Ålesund er fremdeles en trygg by og det synet har ikke endret seg siden denne saken startet, men jeg forstår at folk synes det er ubehagelig at ingen gjerningsmann er tatt. Denne saken fortjener en oppklaring, og det er vår absolutte målsetning.  

Han er forsiktig med å love at gjerningsmannen blir tatt, men viser til god oppklaringsprosent på slike saker.  

- Jeg kan ikke garantere noen ting som helst, det kan man aldri i slike saker. Vi har de nødvendige ressursene, kvaliteten og spesialister. Vi har god oppklaringsprosent når det gjelder slike saker i Norge, faktisk en av verdens beste. Det er nok litt fordi landet er lite og oversiktelig, men også fordi vi er flinke i jobben vår, sier Solheim til Dagbladet.

Solheim har mange års erfaring som taktisk etterforsker i Kripos, og kjenner dermed organisasjonen godt. Solheim opplyser at samarbeidet mellom alle som jobber går utmerket.

- Skal ikke stå på ressursene Solheim opplyser til Dagbladet at de har kraftsamlet etterforskere for å gjøre så mye som mulig i startfasen.  

- Vi har nå 40 etterforskere som jobber med saken, og har tilgang på flere dersom det skulle være behov. Det skal ikke stå på ressursene i denne saken. Spesielt nå i initialfasen er det viktig med alt av ressurser for å sikre spor raskt. Det er mye som kan gå tapt på grunn av ulike lover og regler som gjør at elektronisk bevis blir slettet etter en viss tid. Det var jo en problemstilling man hadde i drapssaken i Telemark, men her har vi altså god kontroll, sier Solheim til Dagbladet.

Hittil har alle som har vært inne til avhør samtykket til at politiet både kan sikre seg teletrafikk og DNA.

- Alle har samtykket til innsamling av teletrafikk slik at vi kan finne ut nøyaktig når de befant seg på Aksla. Det er mange som er usikker på nøyaktig når de var der.

Til tross for at politiet har fått inn over 500 tips i saken, vil de bare gå ut med siste sikre observasjon av Anja, som var klokka 17.35 på et kjøpesenter sammen med bestemora. Det er tidligere kjent at det siste telefonsporet er en samtale med mora klokka 16.47.

Politiet er klare på at Anja ble drept, men vil ikke si noe om dødsårsaken.

- Vi vil ikke gå ut med funn på stedet eller dødsårsake, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

FUNNSTEDET: Det var like foran denne benken 21 år gamle Anja Weløy Aarseth ble funnet drept, like ved en turstipå byfjellet Aksla i Ålesund .   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FUNNSTEDET: Det var like foran denne benken 21 år gamle Anja Weløy Aarseth ble funnet drept, like ved en turstipå byfjellet Aksla i Ålesund . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling