- Vi gjør det vi kan

PST vurderer trusselen fra al Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Bondevik har vært i begravelsen til tidligere kringkastingssjef Einar Førde og deretter på gudstjeneste etter at Stortinget ble konstituert i dag. Etter gudstjenesten i ettermiddag kommenterte han de nye truslene fra al Qaida.

- PST går gjennom dette nå. De vurderer seriøsiteten. Jeg kjenner meg trygg på at de kommer til en korrekt konklusjon. Helt siden 11. september har vi hatt skjerpet beredskap, sier Bondevik.

Bondevik vil ikke si noe om hva som kan være årsaken til at Norge er på terrorlista.

- Det er ikke grunnlag for å spekulere i årsaken til at trusselen blir fremlagt. Til folk som er bekymret, vil jeg si at vi gjør det vi kan for å sikre folks trygghet. Beredskapen er god, sier han.

I kveld sitter PSTs eksperter med all tilgjengelig informasjon og vurderer innholdet i opptaket. Via pressekontakten sier PST-sjef at politiet tar truslene alvorlig.

"PST vurderer hvilken konsekvens dette vil få for trusselnivået i Norge og for norske interesser i utlandet", heter det i beskjeden.

Utenriksminister Jan Petersen ønsker ikke å kommentere saken i kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer