- Vi gjør hva vi kan for å beskytte ham

Se de første bildene av Oliver (5) hjemme hos mor og far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For fem dager siden ble Oliver (5) brutalt kidnappet, i det han og moren var på vei ut av barnehagen i den danske byen Virum. Tre maskerte menn stakk av med gutten, og holdt ham fanget i en studenthybel i 26 timer før han ble befridd av politiet.

Hjemme hos familien Chaanhing er de overlykkelig over å ha sin eneste sønn tilbake.

- Han er blitt riktig bortskjemt de siste dagene, han får lov til en hel masse ting som han nok ikke ville ha fått ellers, forteller faren Raymond til den danske avisa B.T.

Sier lite

Ifølge foreldrene ble Oliver bundet på hender og føtter, i tillegg hadde han bind for øynene. Den lille gutten ble også i perioder kneblet, slik at han ikke skulle lage lyd og avsløre gjemmestedet.

5-åringen ser ut til å ha det bra etter den skremmende opplevelsen, men foreldrene innrømmer de er ekstra på vakt overfor ham.

- Det har vært veldig hardt for ham og vi gjør hva vi kan for å beskytte ham. Vi prøver å hjelpe han gjennom denne tida, sier faren og legger til at Oliver ikke har snakket så mye om hva som skjedde i timene han var borte fra foreldrene.

Skal tilbake

TAKKNEMLIGE: F.v: Far Raymond, farmor Elizabeth, femårige Oliver og mor Xiu Chaanihing forteller at kjente og ukjente dansker har kommet med støtteerklæringer og gaver til den kinesisk-danske familien. Foto: Sisse Stroyer /B.T.
TAKKNEMLIGE: F.v: Far Raymond, farmor Elizabeth, femårige Oliver og mor Xiu Chaanihing forteller at kjente og ukjente dansker har kommet med støtteerklæringer og gaver til den kinesisk-danske familien. Foto: Sisse Stroyer /B.T. Vis mer

Nå prøver familien å finne tilbake til dagliglivet.

- Vi snakker mye med ham om at han skal tilbake til barnehagen igjen. Psykologene har fortalt oss at det er riktig å la hverdagen fortsette som før, sier Raymond til B.T.

Seks personer er til nå pågrepet og varetektsfengslet i saken - fem menn og en kvinne, alle i alder 22-30 år og av kinesisk avstamming.

Det var farmoren Elizabeth, som kidnapperne ringte da de fremsatte kravet om løsepenger for å frigi Oliver. 

- Det var forferdelig. I dag går det letter å prate om det som skjedde. Det er deilig å ha ham hjemme igjen, sier kvinnen, som eier de fire restaurantene Chaanihing-familien driver.

- Vi gjør hva vi kan for å beskytte ham
<B>HAR DET FINT</B>: Oliver (5) leker og sover godt, forteller faren.
<B>HAR FÅTT GAVER</B>: Dette politihelikopteret har Oliver (5) fått av en lekekamerat.