«Vi gjør oppmerksom på at denne samtalen blir tatt opp»

Har du hørt dette i telefonrøret noen gang? Da kan du ha blitt utsatt for lovbrudd.

TELEFONOPPTAK:  Mange selskaper tar opp telefonsamtalene med kundene sine. Gjør de det uten samtykke, kan det være ulovlig. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TELEFONOPPTAK: Mange selskaper tar opp telefonsamtalene med kundene sine. Gjør de det uten samtykke, kan det være ulovlig. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange selskaper i Norge tar opp telefonsamtaler med kundene sine. Gjør de det uten å ha innhentet samtykke først, kan det være ulovlig, ifølge Datatilsynet.

Årlig får de inn mange klager og tips på at telefonsamtaler mellom kunder og virksomheter blir tatt opp uten mulighet til å samtykke eller reservere seg mot det.

I første halvår i år mottok de 40 henvendelser vedrørerende telefonopptak. Det er en oppgang fra 28 henvendelser fra samme periode i fjor.

- Personvernkrenkelse Uavhengig av om man diskuterer sensitive personopplysninger eller ikke, er det likefullt en personvernkrenkelse. Det forteller seniorrådgiver i Datatilsynet Henok Tesfazghi til Dagbladet.

Han kan ikke tallfeste antall selskaper i Norge som i dag tar opp telefonsamtaler uten å ha innhentet samtykke først, men sier det dreier seg om mange.

Det er problematisk, ifølge rådgiveren.

- Det er bekymringsfullt at større og mellomstore virksomheter ikke setter seg godt nok inn i regelverket som regulerer dette. Det er noe de plikter å gjøre, og et ansvar de har når de tar i bruk virkemidler som dette, sier Tesfazghi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer