- Vi gjorde det alle andre ville gjort

Far og sønn ble helter etter nattens redningsaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Steinar Moe og sønnen Kristian fikk heltestatus av politiet etter nattens redningsaksjon like utenfor Arendal, hvor sju personer falt i sjøen. Ved midnatt hørte de skrik og rop fra sjøen.

- Hørte skrik

- Vi var ute i hagen og hørte voldsomme skrik. Vi trodde først det var en fest og gikk inn, men vi gikk ut igjen og hørte rop om hjelp. Da løp vi ned til båten og kjørte ut. Det var vanskelig å se noe, men vi så lanternene på båten og kjøre dit. Da vi nærmet oss båten så vi folk. Det fløt mennesker og klær i vannet, sier Steinar Moe til Dagbladet.no.

Far og sønn nærmet seg sakte ulykkesstedet i båten. Der så de en mann som holdt en annen person oppe og litt lengre unna lå en gutt.

Alle var i sjokk

- Min sønn ringte nødtelefonen umiddelbart. Vi klarte å få gutten til å henge over rekken på båtripen. Så dro vi tilbake til jenta som ble holdt oppe av mannen. Vi fikk henne delvis opp i båten. Hun var sterkt skadet og jeg var redd for at det skulle gå galt. Vi klarte å dra henne opp i båten, men vi trodde det var fler som kunne ligge i vannet. Vi klarte ikke å få kontakt med noen av de vi hadde funnet. De var helt i sjokk, de klarte ikke å si hva de het, eller om det kunne være fler i vannet. Det kom flere båter til og vi ba dem om å se etter andre som kunne ligge i vannet. Så kjørte vi jenta inn til Arendal hvor det sto ambulanse og ventet.

Heltestatus

Nå blir far og sønn kalt helter av politiet i Arendal. Politifolk Agderposten var i kontakt med på ulykkesstedet i natt sa at de to reddet menneskeliv.

REDDET LIV: Steinar Moe mener det var skjebnen som førte til at han og sønnen Kristian reddet liv i natt. Foto: Agderposten
REDDET LIV: Steinar Moe mener det var skjebnen som førte til at han og sønnen Kristian reddet liv i natt. Foto: Agderposten Vis mer

- Men det som slår oss er at der og da gjorde vi det alle andre ville gjort. Vi løp ned. Men vi visste ikke at jenta var så skadd. Det var skjebnen som gjorde at vi reiste ned til hytta i går kveld og at vi var to. Det var en skrekkelig opplevelse. Vi var redde for jenta, men nå ser det ut som at det har gått bra. Vi gjorde bare det alle andre mennesker ville gjort, understreker Moe.

De to kom til hytta sent torsdag kveld, bare en time før ulykken skjedde

Nå roser han redningsmannskapene.

- Det var flott å se hvor fort hjelpen kom, sier Moe.

Ulykkesbåten med sju personer om bord kolliderte med en jernstake som dirigerer trafikken utenfor Store Skotholmen mellom Tromøy og Hisøy, skriver Agderposten.no.

- Vi gjorde det alle andre ville gjort
KOLLIDERTE: Sju personer havnet i sjøen da rib-båten de satt i kolliderte utenfor Arendal.