- Vi gjorde en feil

Madeleines foreldre angrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Neste lørdag er det nøyaktig ett år siden tre år gamle Madeleine McCann forsvant. Hun lå bak en ulåst dør i familiens ferieleilighet i Praia da Luz på Algarvekysten. Der sov hun sammen med tvillingene Sean og Amelie på to år. Foreldrene Kate og Gerry McCann satt på en tapasrestaurant hundre meter unna sammen med venner.

Angrer

I løpet av året som har gått er det fortsatt ingen spor etter den lille jenta. Nå sier foreldrene at de angrer, skriver Daily Mail.

- Vi gjorde en feil, men vi prisen vi betaler er høyere enn noen kan forestille seg, fortalte pappa Gerry i går.

Han sier i intervjuet at han og kona Kate den gang tenkte at det var helt greit å la Madeleine ligge i leiligheten med tvillingene mens de selv spiste middag.

- Ettertiden har vist at vi gjorde en feil og at vi aldri vil la barna være alene igjen.

I intervjuet, som ble gjort i forbindelse med at det nærmer seg ett år siden Madeleine forsvant, sier Gerry McCann at han fortsatt tror datteren er i live.

Tror Madeleine lever

ANGRER: Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann angrer på at de lot barna ligge alene i ferieleiligheten. FOTO: AP/SCANPIX
ANGRER: Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann angrer på at de lot barna ligge alene i ferieleiligheten. FOTO: AP/SCANPIX Vis mer

Men han forklarer også at han har så lite kontakt med portugisisk politi at han ikke er sikker på om de fortsatt leter etter den lille jenta, skriver Sky News.

- En ting er sikkert, jeg har ikke sett noe som tyder på at hun er død. Og da mener jeg absolutt ingenting, null og niks. Og jeg er sikker på at dersom det fantes bevis ville vi hørt om det for lenge siden, sa faren i intervjuet med BBC Radio 4.

Foreldrene sier i intervjuet, som er en del av en dokumentar, at de ønsker å vite hva portugisisk politi foretar seg.

- Vi har alltid sagt at vi ønsker å snu alle steiner og for å gjøre det må vi få vite hvilke steiner som allerede er snudd.

- Et helvete

Briten Robert Murat ble tidlig formelt mistenkt, såkalt arguido i saken. Han bodde i Praia da Luz og fungerte som fikser og tolk for tilreisende pressefolk de første dagene. I dokumentaren forteller søsteren hans, Samantha, om livet etter at broren ble den første mistenkte i Madeleine-saken.

Hun mener det er på tide at Robert blir renvasket for beskyldningene om at han har hatt noe med treåringens forsvinning å gjøre.

- Uansett hva han gjør med livet sitt nå vil han alltid bli forbundet med at han var mistenkt i Madeleine McCann-saken. Det har gått ett år nå og familien har gått gjennom et helvete, for ikke å snakke om hva Robert har gjennomgått på egen hånd.

- Vi gjorde en feil
FIKK STØTTE: Mange britiske kjendiser har engasjert seg i Madeleine-saken. I august 2007 spilte Newcastle med bilde av den lille jenta på brystet.
FORSVANT MENS HUN SOV: Neste lørdag er det ett år siden Madeleine McCann forsvant.