- Vi gjorde nye DNA-funn

Politiet brukte ny analysemetode for å finne nytt DNA-bevis i drapet på Monika (8).

NYE DNA-FUNN: - Prøver som er tatt på åstedet er nå analysert på nytt ved Folkehelseinstituttet. Det er nå gjort DNA-funn som ikke ble funnet sist, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
NYE DNA-FUNN: - Prøver som er tatt på åstedet er nå analysert på nytt ved Folkehelseinstituttet. Det er nå gjort DNA-funn som ikke ble funnet sist, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Prøver som er tatt på åstedet er nå analysert på nytt ved Folkehelseinstituttet. Det er nå gjort DNA-funn som ikke ble funnet sist, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag. Han fortalte at politiet hadde brukt nye metoder som de ikke hadde tilgjengelig i 2011.

- Av taktiske grunner vil jeg ikke gå inn i detaljer i disse funnene, men vi mener vi har grunnlag for å pågripe vedkommende, skjellig grunn til mistanke og grunnlag for å framstille han for varetektsfengsling i morgen, sa Onarheim, som fortalte at den litauiske mannen ble arrestert på sin arbeidsplass.

Siktet for drap Politiet i Hordaland pågrep tirsdag en 32 år gammel mann, siktet for forsettlig drap på åtte år gamle Monika Sviglinskaja. Mannen var en kort periode 8-åringens stefar.

Han var samboer med Monikas mor noen måneder før jenta ble funnet død. Mannen, som er fra Litauen, var inne til politiavhør dagen etter at Monika ble funnet død 14. november 2011. Ni måneder seinere ble saken henlagt. Politiet mente det ikke lå noe straffbart bak jentas død. Obduksjonen ga heller ikke klare indikasjoner på at det skulle være et drap.

Onarheim sa at ekssamboeren fastholder at han ikke har noe å gjøre med drapet, og at han er uskyldig. Politiadvokaten sa videre at mannen ikke hadde alibi for drapstidspunktet.