- Vi gleder oss til å få nye venner

Ungene gleder seg til å få lekekamerater. De voksne lurer mer på hva asylsøkerne skal ta seg til i Skrolsvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKROLSVIK (Dagbladet.no): I dag kommer de første 27 asylsøkerne til den vesle bygda Skrolsvik på Sør-Senja. De kommer fra Irak, Somalia, Eritrea, Afghanistan og Makedonia.

I løpet av vinteren skal det komme rundt 100 asylsøkere til den vesle bygda med 80-90 innbyggere. Gleder seg til å møte ungene- Vi håper det kommer noen unger som vi kan leke med, sier 11-åringene Christine Rydningen, Kamilla Benjaminsen og trillingene Sofie og Martine Nilsen.

De er veldig spente på hvem som kommer hit. Det er de voksne også.

- Den største utfordringa er det store volumet av asylsøkere som skal inn i ei sånn lita bygd, sier Jostein Edvardsen, som driver butikken i Skrolsvik.

I løpet av vinteren får han doblet kundegrunnlaget i den lille Joker-butikken. Han er spent på hvordan det skal gå hvis det dukker opp 50 kunder samtidig. Samtidig er det selvsagt positivt for butikken at det kommer flere kunder. For ingen blir rik av å drive nærbutikk i Skrolsvik.

- Vi vil jo snakke med dem for å høre hvilke varer de ønsker seg at vi skal ta inn. Hvis noen av dem snakker engelsk er jeg ikke fremmed for at de kan jobbe litt i butikken. Utfordringa for dem blir jo å få noe å gjøre. Jeg tror det er viktig å få noe meningsfylt å stå opp til om morraen, sier butikkeieren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer