Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi gleder oss til sommer og sol

I dag dro de første norske turistene til Phuket etter katastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Klokka 14.30 i ettermiddag reiste 360 norske turister til Phuket i Thailand. Dette var det første charterflyet til ferieparadiset etter flodbølgekatastrofen andre juledag.

Det var med både glede og spenning at kjæresteparet Jeanette Nygård og Vidar Dal satte seg på flyet.

- Vi har snakket mye om det, men vi var egentlig aldri i tvil. Vi ville tilbake. Det er mer hjelp for de lokale om vi kommer ned dit, enn om vi støtter dem her hjemme, sier Jeanette Nygård til Dagbladet.no.

Ukentlig avgang

Flyet som lettet i dag hadde med seg 360 turister som hadde bestilt ferie gjennom Star Tour, Apollo, Saga eller Ving. Dette er første avreise siden reiseselskapene i romjulen innstilte alle reiser til de tsunamirammede landene.

Paret som Dagbladet.no snakket med skulle ha reist 5. januar, men måtte avlyse på grunn av kanselleringene.

- Vi gleder oss til å komme ned til sommer og sol. Vi lurer jo litt på hvordan det ser ut der nede, men etter å ha sett diverse bilder på nettet, ser det fint ut nå. De har jo ryddet mye der nede, og hvis vi ikke oppsøker de verste stedene, kommer vi nok til å få en fin tur, sier Vidar Dal til Dagbladet.no.

Informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour er glad for at de endelig kan bringe turister tilbake til Thailand.

- Fra nå kommer vi til å kjøre med en ukentlig avgang frem til 7. april. Etter det er det tilbake til det normale, hvor Star Tour kjører med flere avganger i uken. Vi gleder oss over at folk fortsatte vil ned, sier Petersson til Dagbladet.no.

Solidaritet

Flere av de som dro i dag hadde bestilt lenge før katastrofen skjedde. Andre har bestilt i etterkant. Star Tour mener det er mange som reiser i solidaritet med thailenderne.

- Det er mange som sier de vil ned for å hjelpe, mens andre drar for å få sommer og sol. Uansett er det bra, sier Petersson.

Hun forteller at de har hatt mange avbestillinger fra kunder, men at de allerede hadde tatt det med i beregningen.

- På denne tiden i fjor hadde vi to avganger i uken. Men vi har hele tiden hatt fly som går til Bangkok, så noen har reist ned den veien. Noen avbestillinger regnet vi med. Alt i alt er dette ganske bra i forhold til hva som har skjedd, sier Petersson.

Dypt savnet

Både reiselivssbransjen og de lokale myndigheten har lenge håpet å få tilbake turistene til Phuket og Thailand. For tre uker siden ytret markedssjef for hotellet Sheraton Grande Laguna Phuket, Zahid Ali, at han håpet turistene kom fort tilbake.

- Hvis turismen uteblir har mange ingenting å leve av. Jo lenger turistene er borte, jo verre er det for lokalbefolkningen. Hvis turistene ikke kommer raskt tilbake vil mange miste jobbene sine. Jeg håper alt er tilbake til normalen i løpet av tre måneder, sa Ali til Dagbladet. no.

Spente:Jeantte Nygård og Vidar Dal gledet seg til å reise til sommer og sol, men var litt spent på hvordan det ser ut på Phuket.
Kontraster: Det er forstatt store kontraster på Phuket etter flodbølgekatastrofen.
Idyll: Det er blå strender, sommer og sol som fortsatt lokker norske turister til Thailand.
Lettet: Lena Petersson er lettet og glad over at turistene endelig vender tilbake.