Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi gleder oss

AURSKOG (Dagbladet): På et jorde i Aurskog i Akershus ligger Pivco Norden. Norges nye suksessbedrift har til nå hatt ti ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenk - et norsk bil-eventyr!

I fabrikkbygningen bak piggtrådgjerdet står fire tidligere ansatte og skuler på Dagbladets team, før de skynder seg å lukke porten og sikre den med hengelåser.

Etter mye om og men får vi slippe inn, men bare i kantina. Produksjonshallen er lukket område.

- Vi vet ikke mer enn dere om det som skjer nå, sier tidligere produksjonsleder Erik Bakke.

Klokka er 11.00. De ti ansatte som mistet jobbene sine etter konkursen i november er samlet igjen. Det de vet om Ford-samarbeidet har de lest i Dagbladet.

- Vi er optimister, sier Bakke. I går begynte bilbyggerne å klargjøre for produksjon igjen. Åtte gutter og to jenter. Sammen har de bygd, prøvekjørt, krasjtestet og levd med den lille el-bilen. De vil svært gjerne se den på veien.

- Vi håper virkelig dette går bra. Vi har vært så nære målstreken og vi vil selvsagt være med videre, sier Erik Bakke.

I gangen ved utgangsdøra henger ti portretter. Alle på fabrikken har fått bildet sitt på veggen. Det er mye ledig plass, og Bakke håper å fylle den med nye ansikter.

- Dette er drømmen for oss. Vi vet vi er med på noe spesielt. Noe historisk, kanskje.

Ansatte i Pivco har i flere måneder arbeidet i selskapet uten å få ei krone i lønn. Etter konkursen i fjor høst ble de ansatte enige om ikke å gi seg.

De ansatte er medeiere i selskapet som nå har solgt 51 prosent av sine aksjer til Ford.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling