Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi griner ikke ved synet av en norsk oljeplattform

Men miljø er og blir hovedsaken, sier nyvalgt SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen.

 TAKKER OG BUKKER:  Nyvalgt SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen kvitterer for tilliten på landsmøtet i Lillestrøm. Foto: Anette Karlsen, Scanpix.
TAKKER OG BUKKER: Nyvalgt SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen kvitterer for tilliten på landsmøtet i Lillestrøm. Foto: Anette Karlsen, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV skal bli et ja-parti. Ikke til EU, men til mye annet.

Dette lovet den nye nestlederen Inga Marte Thorkildsen da hun på landsmøtet i Lillestrøm i formiddag omtalte det «hamskiftet» som partiet skal gjennom.

- SV forbindes for ofte med moralisme og streng pekefinger. Vi føler oss som et ja-parti, men forbindes med nei. Dette skal vi gjøre noe med.

- Vi skal breie oss ut, få fram de gode ideene, gjøre det spennende og fristende for flere å delta i det politiske arbeidet, sa Thorkildsen.

Som leder av komiteen som skal legge fram et nytt arbeidsprogram på landsmøtet neste år, skal hun reise land og strand rundt for å møte så vel SV-medlemmer som folk utenfor partiorganisasjonen. Mange skal inviteres til å bidra med nytt tankegods.

Miljø SV vil erobre nytt land, som den nye partilederen Audun Lysbakken formulerer det.

Men kjernepunktene i SVs politiske offensiv fram mot neste års valg skal være gjenkjennelige.

Miljø er og blir en hovedsak, selve bærebjelken i programmet.

- Deler av jorda vil være ubeboelig før barna til SVs lederkvartett har nådd rullatoralder. SV sier derfor at neste generasjon fortjener å få overlevert jorda i bedre stand enn den var da vi fikk den fra våre foreldre, sa Thorkildsen.

- Griner ikke av oljeplattformer Den nye ledelsen i SV vil ta et oppgjør med mytene.

- Om oss blir det sagt at vi synes det er umoralsk å jobbe med olje og at vi vil legge ned norsk industri. Disse mytene skal vi slå hull på.

- Vi griner ikke ved synet av en norsk oljeplattform. Vi synes derimot den er et flott uttrykk for hva mennesket kan få til. Men det betyr ikke at all olje må suges opp fortest mulig, sa nestlederen.

Hun gjorde Aps slagord om å skape og dele til SVs, men vil utvide det til å gjelde langt mer enn penger. Frihet og verdighet må også deles på en rettferdig måte, sa hun med en lånt formulering av sosialmedisineren Per Fugelli.

(NTB).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media