- Vi hadde aldri tiltrodd Tim noe slikt

Foreldrene og lillesøstera skriver åpent brev til de etterlatte etter Tim Kretschmers skolemassakre.

HAR SKREVET BREV: Foreldrene og lillesøsteren til Tim Kretschmer har skrevet brev til de pårørende etter massakren som startet på Albertville skole i  Winnenden. Foto: AFP PHOTO    DDP / SASCHA SCHUERMANN
HAR SKREVET BREV: Foreldrene og lillesøsteren til Tim Kretschmer har skrevet brev til de pårørende etter massakren som startet på Albertville skole i Winnenden. Foto: AFP PHOTO DDP / SASCHA SCHUERMANN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PÖLTEN (Dagbladet.no): En uke etter at Tim Kretschmer (17) skjøt ned og drepte ni tidligere medelever, tre lærere og tre tilfeldige mennesker, ber foreldrene hans ydmykt om unnskyldning i tysk presse. Det åpne brevet de har skrevet, ble sendt ut over nyhetsbyrået DPA i dag:

«De ble fratatt det mest verdifulle og viktigste De hadde, et elsket menneske, gjennom vår sønn og brors opprørende og ubegripelige handling. Igjen og igjen spør vi oss om hvordan dette kunne skje. Hvorfor vi ikke merket hans fortvilelse og hat. Fram til den fryktelige handlingen, var vi også en helt normal familie. Vi hadde aldri tiltrodd Tim noe slikt og kjente ham på en annen måte. Vi er bestyrtet og står gråtende og stumme foran denne ufattelige tragedien. Vi vil uttrykke vår dypeste medfølelse overfor ofre, deres familie og venner. Alle våre tanker befinner seg hos de fysisk og sjelelig tilskadekommene. »

Hemmelig adresse
Både på brevhodet og under teksten, står det skrevet «Familien Kretschmer». Fornavnene sine har de valgt å ikke gå ut i offentligheten med.

Tims to år yngre søster og foreldrene forlot hjemmet sitt i nærheten av Winnenden umiddelbart etter skolemassakren sist onsdag. De oppholder seg fremdeles på hemmelig adresse, og har tidligere ikke uttalt seg offentlig om det som skjedde.

Fabrikkeier
Faren, en forretningsmann som i mange år har drevet egen fabrikk med over 100 ansatte, ble mandag siktet for uaktsomt drap i forbindelse med saken.

Våpenet som Tim benyttet, tilhørte faren — og var ikke låst ned på forskriftsmessig vis. Tvert i mot lå pistolen framme på soveværelse.

Rundt i huset fant etterforskerne hele 4600 skarpe skudd, som heller ikke var oppbevart i henholdt til reglene.

Beslagla morens pc

Dagen etter tragedien som kostet 15 mennesker livet og hvor ni ble til dels alvorlig såret, gikk innenriksministeren i delstaten Baden-Württemberg ut og fortalte at Tim selv sendte ut en advarsel om de morbide planene sine gjennom en samtalegruppe på internett bare syv timer før han slo til.

Dette er senere blitt betvilt fra flere hold. I går beslagla politiet computeren fra Tims mor. Fordi det ikke ble funnet spor etter advarselen på hans egen datamaskin, vil etterforskerne nå undersøke om han benyttet morens.

EN ANNEN GUTT: Familien til drapsmannen Tim Kretschmer (17) forstår ikke hvorfor de ikke oppdaget hans fortvilelse og hat. Foto: REUTERS/Reuters TV
EN ANNEN GUTT: Familien til drapsmannen Tim Kretschmer (17) forstår ikke hvorfor de ikke oppdaget hans fortvilelse og hat. Foto: REUTERS/Reuters TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer