«Vi hadde det ekstra koselig på jobb»

SKIEN (Dagbladet): - Jeg forstår ikke hvorfor jeg sitter her, sukket drapstiltalte Gamal Hosein (37) før han ble ført bort i håndjern i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hosein svarte rolig og behersket på alle spørsmål fra aktoratet - statsadvokat Kjetil Omholt og politiadvokat Jon Borgen - i Skien og Porsgrunn tingrett i går.

- Vi hadde det ekstra koselig på jobb etter ei hyggelig natt, sa Gamal Hosein om timene sammen med kona på jobb i familiens videogrill på Falkum i Skien lørdag den 13. januar.

Men politi og påtalemyndigheten mener at Gamal Hosein i nettopp disse timene tok livet av sin kone Gry Hosein.

Skrik og kamp

Flere ganger forsøkte Gry å få tak i sin nære venn i Israel og ei venninne. Klokka 14.37 skal en direkte overføring av skrik og kamp fra Grys mobiltelefon ha kommet inn på hennes telefonsvarer.

Det er et av aktoratets viktigste indisier i saken.

Aktoratet klarte ikke å lure 37-åringen i noen felle, i alle fall ikke i vesentlig grad i forhold til hans tidligere politiforklaringer.

Men mange spørsmål ble hengende i lufta fordi tiltalte svarte «Det vet jeg ikke noe om».

Etter tre timer kunne Gamal Hosein puste lettet ut, så langt, med ordene:

- Jeg har ikke noe å skjule. Jeg vet ikke hvorfor jeg har havnet i denne situasjonen.

Elden advarte

Advokat John Christian Elden benyttet begynnelsen av rettsmøtet i går til å komme med det han kalte et par «avstikkere».

- En sak kan ikke avgjøres bare fordi det finnes både et motiv og en sannsynlighet. Og heller ikke etter statistikk, sa Elden.

Han viste til forsvinningen til Oslo-kvinnen Benedicte Iversen (28), som fikk et annet utfall enn mange hadde trodd. Advokaten refererte også til et drap i Haugesund - der en samboer ble mistenkeliggjort i en periode før en helt annen person ble tatt for ugjerningen.

Elden advarte mot forhåndsdømming av klienten.

Nesten komisk

Mens advokatene John Christian Elden og Karen Forbrigd rolig satt og så på, forsøkte aktoratet flere ganger å knytte Gamal Hosein direkte til Grys forsvinning og det de mener er et forsettlig drap.

Det ble nesten komisk da aktoratet ville vite hvor lenge Gamal brukte å sitte på toalettet.

- Jeg tar ikke tida. Det kan ta et minutt, og noen ganger er jeg der i et kvarter. Er ikke det vanlig? spurte Gamal Hosein.

<B>FORTVILELSE: Drapstiltalte Gamal Hosein har ikke hatt kontakt med egne barn siden han ble varetektsfengslet i fjor. Nå kjemper 37-åringen for å bli frikjent for drapet på kona Gry Hosein. Her med forsvarer John Christian Elden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer