- Vi hadde en ærlig diskusjon

Krangelen mellom Navarsete og Borch blir tema under Senterpartiets sentralstyremøte i morgen.

BLE SKJELT UT: Sandra Borch, leder i Senterungdommen, ble skjelt ut av partileder Liv Signe Navarsete foran 200 mennesker. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
BLE SKJELT UT: Sandra Borch, leder i Senterungdommen, ble skjelt ut av partileder Liv Signe Navarsete foran 200 mennesker. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for Senterungdommen, Sandra Borch, møtte i dag Liv Signe Naversete for å diskutere uenigheten dem i mellom etter at Navarsete skjelte ut Borch foran 200 mennesker på et seminar. På møtet var også Senterungdommens nestleder Nils Ramsøy og statssekretær Erlend Fuglum.

- Jeg kan si at vi hadde en ærlig diskusjon, sier en ordknapp Sandra Borch til Dagbladet.

Hun forteller at de ble enige om at saken skal tas opp i sentralstyremøtet i morgen.

- Jeg ønsker å diskutere saken med sentralstyret, ungdomspartiet og moderpartiet før jeg kommenterer den ytterligere, sier hun.

- Heftig mediehelg Nestleder Nils Ramsøy forteller at Navarsete kom med en unnskyldning under møtet, men at saken fortsatt står der den har gjort hele tiden.

- Vi er opptatt av å gjør dette ryddig, og det var viktig å møtes i dag etter en ganske heftig mediehelg, sier han.

Det var 18. september at Navarsete skjelte ut Borch under et seminar med rundt 200 personer tilstede. Ifølge VG Nett varte utskjellingen i flere minutter.

Samme dag hadde Borch et innlegg på trykk i Aftenposten hvor hun skrev at Ola Borten Moe vil være en sterk kandidat til å ta over etter Navarsete.

- Hvis dere ikke samarbeider åpent med oss, så er det vanskelig å la dere få være med i politiske prosesser fremover, skal Navarsete ha sagt.

Lovte unnskylding Etter episoden sendte ungdomspartiet et brev hvor lederstilen til Navarsete kritiseres.

Søndag lovte Navarsete på NRK Dagsnytt at Borch skulle få en uforbeholden unnskyldning når de to møttes på mandag.

Borch vil ikke kommentere om hun fikk en unnskyldning under dagens møte.

- Vi er enige om at brevet fra Senterungdommen skal behandles som en egen sak på tirsdagens sentralstyremøte. Det innebærer at styret vil få anledning til å diskutere innholdet i brevet bredt og skikkelig, sier Navarsete til NTB.

BA OM UNNSKYLDNING: Liv Signe Navarsete (SP) lovte søndag at Sandra Borch ville få en uforbeholden unnskyldning når de møttes mandag.
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
BA OM UNNSKYLDNING: Liv Signe Navarsete (SP) lovte søndag at Sandra Borch ville få en uforbeholden unnskyldning når de møttes mandag. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer