GODE BUSSER: Justisminister Knut Storberget (t.v.) og forbundsleder Arne Johannessen på Politiets Fellesforbunds landsmøte på Røros i fjor. Ministeren avviser at deres forhold er kjølig, til tross for det offentlige bråket den siste tida. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
GODE BUSSER: Justisminister Knut Storberget (t.v.) og forbundsleder Arne Johannessen på Politiets Fellesforbunds landsmøte på Røros i fjor. Ministeren avviser at deres forhold er kjølig, til tross for det offentlige bråket den siste tida. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

- Vi hadde en bedre samtale over en kaffe i dag

Storberget sier han er glad i Arne Johannessen og hans forbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi- og justisminister Knut Storberget inviterte i ettermiddag til pressebrif i høyblokka i Regjeringskvartalet.

Der gjorde han det klinkende klart at han ikke har noe uoppgjort med leder Arne Johannessen og Politiets Fellesforbund.

- Vi hadde en bedre samtale over en kopp kaffe i dag. Jeg er glad i Politiets Fellesforbund. De har vært mine nærmeste medarbeidere de siste åtte åra, sa Storberget på pressekonferansen i dag.

- Skuffet
Han sammenliknet forholdet mellom dem som ikke ulikt en kjernefamilie.

- Det kan gå hardt for seg til tider, men det går raskt å få god dialog igjen. Ikke ulikt slik det fungerer i et hjem, sa han.

Samtidig uttrykte han stor skuffelse over det som kunne oppfattes som trusler på nettforum på Politiets Fellesforbunds hjemmesider.

- Personangrepene skuffer meg veldig. Jeg har sett en del av innleggene, og slike utspill tjener ingens sak, sa Storberget.

Blant annet omtaler politifolk Storberget som «... han lille patetiske mannen» og «komiske Knut».

- Jeg ønsker ikke å bidra til at saken eskalerer, sa justisministeren.

Når det gjelder gårdagens politiske politistreik konkret, ønsket ikke ministeren å kommentere den spesielt og viste til at den konflikten ligger på bordet til Dag Terje Andersen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Killengreen må søke som alle andre
Storberget benyttet også anledningen i dag til å kommentere påstandene om at Storberget ønsker å sikre seg Ingelin Killengreen som direktør i Politidirektoratet utover endt åremål ved å endre politiloven.

I dag kan politidirektøren sitte i 6 + 3 år. Det nye forslaget innebærer at dette endres til 6 + 6 år. Dermed kan Killengreen i teorien bli sittende noen år ekstra, ut over perioden hun nå er inne i.

Ministeren avviste at dette var hensikten med lovforslaget.

- Killengreen må søke på jobben som alle andre. Vi mener at denne løsningen slik situasjonen er akkurat nå, sa han, og la til at saken overhodet ikke er avgjort.

MØTTE PRESSEN: Justisminister Storberget hadde et lengre møte med pressen i høyblokka i Regjeringskvartalet i dag, der han redegjorde for de mange sakene som stormer rundt ham og Justisdepartementet for tida. MMS-foto: RALF LOFSTAD
MØTTE PRESSEN: Justisminister Storberget hadde et lengre møte med pressen i høyblokka i Regjeringskvartalet i dag, der han redegjorde for de mange sakene som stormer rundt ham og Justisdepartementet for tida. MMS-foto: RALF LOFSTAD Vis mer