SAMARBEIDSPARTNERE: Arbeiderpartiets Landsmøte i 1975, med den da nyvalgte formann Reiulf Steen i munter samtale med den nyvalgte nestformann Gro Harlem Brundtland. Foto: Henrik Laurvik / NTB / SCANPIX
SAMARBEIDSPARTNERE: Arbeiderpartiets Landsmøte i 1975, med den da nyvalgte formann Reiulf Steen i munter samtale med den nyvalgte nestformann Gro Harlem Brundtland. Foto: Henrik Laurvik / NTB / SCANPIXVis mer

- Vi hadde et nært og godt samarbeid gjennom flere år

Gro Harlem Brundtland takker Reiulf Steen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Reiulf Steen ble valgt til leder i Arbeiderpartiet på det landsmøtet som også valgte vår første kvinnelige nestleder, i 1975. Jeg hadde kjent ham siden ungdomsårene som student, da vi stiftet Arbeiderpartiets Studentlag, sier Gro Harlem Brundtland til Dagbladet via sin rådgiver Jon Mørland.

Da den tidligere statsministeren ble valgt til nestleder, var det to svært forskjellige lederstiler og politiske tradisjoner som møttes på toppen av hierarkiet i Arbeiderbevegelsen. Hun har tidligere, i sin egen biografi, beskrevet maktkampen mellom dem. I dag, nå som Reiulf Steen er gått bort, framhever hun likevel samarbeidet.
- Vi hadde et nært og godt samarbeid gjennom flere år, sier Brundtland.

Inspirerende taler
Mange i arbeiderbevegelsen skriver i sosiale medier i dag om taleren Reiulf Steen, som motiverte og inspirerte generasjoner etter ham.
- Reiulf Steen var en inspirerende personlighet og taler, og spilte en sentral rolle i partiet og arbeiderbevegelsen i viktige år, sier Brundtland.
- Jeg vil takke Reiulf Steen for hans engasjement og innsats for de verdier vi stod sammen om, ikke minst for hans støtte i arbeidet for miljø- og likestilling.