INTERVJUET: Ummer Farook Mohammed blir intervjuet av Air India-personale på sykehuset etter ulykka. Åtte personer overlevde flykrasjen. Foto: AP/SCANPIX
INTERVJUET: Ummer Farook Mohammed blir intervjuet av Air India-personale på sykehuset etter ulykka. Åtte personer overlevde flykrasjen. Foto: AP/SCANPIXVis mer

- Vi hadde ikke noe håp om å overleve, men det gjorde vi

Overlevende etter flykrasjen i India forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Åtte personer overlevde flyulykka, men så mange som 158 mistet livet da Boeing 737-800-maskinen skled av rullebanen og havnet i en dal under landing på Mangalore-flyplassen i India i dag tidlig.

Alle om bord var indiske statsborgere, bortsett fra kapteinen som var fra Serbia. Nå forteller flere av de overlevende om dramaet.

- Vi hadde ikke noe håp om å overleve, men det gjorde vi, sier Pradeep nyhetsbyrået Reuters.

Hane er tekniker og jobber i Dubai der flyet kom fra.

- Flyet brakk i to og vi hoppet ut, forteller mannen, som sier det gikk veldig fort før flyet var i flammer.

158 OMKOM: Flyet skled av rullebanen og dundret gjennom skogen og ned i en dal. Foto: AP/SCANPIX
158 OMKOM: Flyet skled av rullebanen og dundret gjennom skogen og ned i en dal. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Svarte boksen funnetDet rammede selskapet heter Air India Express og er et lavprisselskap under Air India. Det er første gang selskapet har en flyulykke, ifølge flyselskapet. Den svarte boksen er kommet til rette og vil forhåpentlig gi svar på hva som gikk galt, melder Reuters.

Pradeep forteller, ifølge Sky News, at flyet landet tilnærmet som normalt, men så kom det en liten brann som førte til en eksplosjon.

Abdullah overlevde også ulykka. Til den lokale tv-stasjonen TV9 forteller han at flyet brakk i to og at han hoppet ut, melder Reuters. Han så at to andre gjorde det samme.

- Lyden var som om dekk som sprengte. Jeg forsøkte å ta meg ut på fronten av flyet, men jeg ble hindret ev en stor brann, så jeg tok meg ut på baksiden, sier han.

Krabbet utUmer Farooq snakket med indisk tv fra sykesenga. Han forteller at han hørte et høyt smell da flyet landet.

- Da skrenset flyet på siden mot skogen og kabinen ble fylt med røyk. Jeg hang fast i noen kabler, men klarte til slutt å krabbe ut, sier mannen, ifølge BBC.

- BEGYNTE Å BRENNE: Flere av de overlevende forteller at flyet tok fyr. Foto: AP/SCANPIX
- BEGYNTE Å BRENNE: Flere av de overlevende forteller at flyet tok fyr. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Farooq får nå behandling for brannskader på armer, bein og i ansikt. Krishna forteller, ifølge Reuters, at flyet traff et eller annet etter landingen.

- Flyet traff noe. Det begynte å brenne og vi falt ut av setene. Da vi så opp, så vi en åpning og kom oss ut der, sier han.

DebattUlykka er den første i India på et tiår, men det har vært nære på flere ganger i det siste på andre flyplasser i Delhi og Mumbai.

Dette har satt i gang en debatt om Indias skjøre infrastruktur som ikke har klart å følge landets økonomiske vekst.

OVERLEVDE: Pradeep har fått skader i hånda etter flykrasjen. - Vi hadde ikke noe håp om å overleve, men det gjorde vi, sier han. Foto: AP/SCANPIX
OVERLEVDE: Pradeep har fått skader i hånda etter flykrasjen. - Vi hadde ikke noe håp om å overleve, men det gjorde vi, sier han. Foto: AP/SCANPIX Vis mer