- Vi hadde kjempeflaks

Sier Jan Mikalsen, som bor like utenfor New Orleans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere hundre nordmenn er bosatt i New Orleans og omegn. Ingen av disse skal være skadd eller drept i orkanen, som trolig har krevd flere hundre menneskeliv.

- Vi har ikke fått meldinger om skadde eller omkomne nordmenn, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andersen i UD til Dagbladet.no. UD har tett kontakt med generalkonsulen i Houston.

Nordmenns hus er intakte

I Houston sitter også Jan Mikalsen, som evakuerte fra hjemmet sitt i en drabantby nord for New Orleans i god tid søndag formiddag. Han sier at de norske i området har klart seg bra.

- Det har gått bra med alle vi kjenner. Det bor fem norske familier i mitt nabolag, og alle husene deres er intakte. Vi hadde kjempeflaks, sier Mikalsen til Dagbladet.no.

For mange av nabohusene er knust, selv om hans bydel ikke ble rammet like hardt som selve byen.

- Utrolige skader

- Jeg var hjemom en tur i går og så på ødeleggelsene. Det er utrolige skader. Det er mye trær der vi bor, og mange av disse var nedblåst. Hus er knust, veier er blokkert og trærne har revet med seg strømkabler, forteller han.

Kayti Funk (t.h) og moren Mary går gjennom husruiner. Bildet er fra delstaten Mississippi. Det er ikke bare New Orleans som er hardt rammet. Foto:
Kayti Funk (t.h) og moren Mary går gjennom husruiner. Bildet er fra delstaten Mississippi. Det er ikke bare New Orleans som er hardt rammet. Foto: Vis mer

- Kontoret mitt er totalt ødelagt, men med huset mitt gikk det egentlig bra. Problemet er at det er kommet inn veldig mye vann og det er hull i taket. Strømmen er borte, så det blir lenge til vi kan returnere, sier nordmannen.

Det er problemer med telefonlinjene, og ifølge Mikalsen er det nesten umulig å komme i kontakt med folk. Infrastrukturen ellers er også svært ødelagt.

- Alle hovedveiene inn til selve byen er borte. Det kommer til å ta bortimot et år før alt er som normalt igjen, mener han.

Etter det Mikalsen kjenner til, er det også gått bra med de nordmennene som valgte å ikke forlate byen.

- Men dersom vannet stiger mer, kan de få problemer, sier han.