- Vi hadde kuskrekk

De fire livsfarlige svenske fangene forteller hva som gikk galt under flukten. 17 er nå tiltalt for å ha hjulpet dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire av Sveriges farligste fanger klarte å rømme fra svensk fengsel i fjor sommer. Dermed startet tidenes politijakt for å få Tony Olsson, Daniel Maiorana, Alfred Sansiviero og Mahmoud Amaya bak lås og slå igjen. Men politiet fikk god hjelp fra rømlingene selv. De begikk nemlig den ene tabben etter den andre i løpet av flukten, avslører Expressen i dag.

Rømlingene kunne ingenting om kart og kompass og gikk seg vill. De hadde på forhånd planlagt å melke kyr underveis når de ble tørste, men hadde glemt å avtale hvem av dem som skulle gjøre det: De hadde nemlig kuskrekk, skriver Expressen.- Vi skulle melke kyrne etter hvert som vi ble tørste. Men vi var redde for kyrne, sier Mahmoud Amaya i politiavhør.

Tony Olsson er nynazist og dømt for de brutale drapene på to politimenn. Han regnes som en av Sveriges farligste menn. De andre soner dommer for blant annet ran, narkotika og mishandling. Under flukten ble to fengselsbetjenter tatt som gisler. Da rømmingen ble kjent, slo svensk politi riksalarm og startet en storstilt jakt.

Skulle spise blåbær

Ranerne hadde bare med seg seks liter vann på deling og var uttørkede og sultne da de ble arrestert. Da hadde de mistet retningen og gått i sirkel i flere døgn. De store karene hadde heller ikke fått særlig med mat: Underveis skulle de spise blåbær og ellers klare seg på det de fant i skogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer