- Vi håper å bli sjekket ut av saken

Nordmannen (49) og hans kjæreste (24) sier til Dagbladet at de håper de raskt blir sjekket ut av saken, slik at politiet kan jakte på de riktige drapsmennene.

- VIL SAMARBEIDE: Nordmannen (49) og hans fillippinske kjæreste (24) sier de håper å bli raskt sjekket ut av saken, slik at politiet kan få tatt de som faktisk står bak, forteller paret. Foto: Dagbladet
- VIL SAMARBEIDE: Nordmannen (49) og hans fillippinske kjæreste (24) sier de håper å bli raskt sjekket ut av saken, slik at politiet kan få tatt de som faktisk står bak, forteller paret. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 49 år gamle nordmannen som i går ble arrestert i forbindelse med drapet på 6 år gamle Ellah Joy Pique på øya Cebu på Fillippinene, blir sittende i politiets varetekt til i morgen.

I morgen vil det bli vurdert om mannen skal fremstilles for en dommer.

Det opplyser Utenriksdepartementet til Dagbladet.

- Vi har nå fått tilbakemelding fra vår konsul som har besøkt nordmannen. Han får nå advokatbistand, sier kommunikasjonsrådgiver Frode Overland Andersen i DU til Dagbladet.

Avviser Dagbladet møtte i kveld (lokal tid) det pågrepne paret på politistasjonen i Cebu på Fillippinene. De stiller seg fullstendig uforstående til anklagene de har blitt møtt med.

- Vi hadde i lang tid planlagt å reise til Hong Kong for å forlove oss og for å feire en herlig Valentine´s Day. Jeg ventet på at min kjæreste skulle få passet sitt da vi ble plutselig ble stanset, sier nordmannen til Dagbladet.

Mannen er hobbyfotograf og sier at han tok masse bilder den aktuelle dagen drapet skal ha skjedd - den 8. februar.

- Vi ønsker å samarbeide med politiet og legge til rette slik at vi raskt kan bli sjekket ut av saken, slik at politiet kan konsentrere seg om å ta de som faktisk står bak denne grusomme handlingen, sier han.

- Blandede identiteter Ifølge avisa Cebu Daily News benekter nordmannen straffskyld.

- Advokaten mener er dette en sak om sammenblandede identiteter, sier Andersen til Dagbladet.

Det er advokat Salvador Solima som bistår de anholdte personene. Han sier til en lokalavis, at han på vegne av sine klienter, allerede vurederer å kreve erstatning for ulovlig anholdelse av de to.

Nordmannen og hans angivelige filippinske kjæreste skal ha blitt pågrepet da de var i ferd med å borde et fly til Hong Kong i går. Bakgrunnen for pågripelsen var at de skal ha lignet på fantomtegningene politiet har offentliggjort i jakten på de som står bak.

- Jakten fortsetter En lokal hallik skal pekt ut nordmannen til å stå bak.

- BLANDING AV IDENTITETER: Ifølge advokaten til den arresterte nordmannen er det snakk om miksing av identiteter. Nordmannen (49) skal ha nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Foto: CEBU POLICE
- BLANDING AV IDENTITETER: Ifølge advokaten til den arresterte nordmannen er det snakk om miksing av identiteter. Nordmannen (49) skal ha nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Foto: CEBU POLICE Vis mer

Den filippinske avisa Sun Star skriver at jakten på de eller den som står bak barnedrapet fortsetter.

Nordmenn på Filippinene, som Dagbladet har vært i kontakt med, sier også at de ikke tror den pågrepne nordmannen har noe med saken å gjøre.

Venter Advokat Frank Malilong er koordinator for en gruppe som samler inn penger til belønning av tips som kan føre til en oppklaring av saken.

- Det er ennå ikke sikkert om det er de to som ble arrestert som står bak drapet. Vi venter på en kunngjøring fra politiet, sier Malilong til Dagbladet.

Tirsdag denne uka forsvant seks år gamle Ellah Joy Pique etter at hun hadde gått inn i en svart bil etter skoleslutt på Calajoan Elementary School på øya Cebu på Fillippinene.

Onsdag gikk drapsalarmen. En jente hadde blitt funnet dumpet i bunnen av en klippe i Barili. Ifølge obduksjonsrapporten kan dødsårsaken være at hun har blitt slått med en tung gjenstand, skriver avisa Sun Star.

DREPT: Ellah Joy Pique (6) ble onsdag funnet drept. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat
DREPT: Ellah Joy Pique (6) ble onsdag funnet drept. Bildet er hentet fra en Facebook-gruppe til minne om jenta og som ønsker at saken skal bli løst. Foto: Privat Vis mer