- Vi håper at det som nå skjer i Syria, ikke skal spre seg til Libanon

Rakettangrep mot Hizbollah-område i Beirut.

RAKETTANGEREP: Soldater inspiserte skadene etter to raketter traff biler og hus i Beirut i dag. Foto: EPA/WAEL HAMZEH/NTBScanpix
RAKETTANGEREP: Soldater inspiserte skadene etter to raketter traff biler og hus i Beirut i dag. Foto: EPA/WAEL HAMZEH/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To Grad-raketter slo ned i det sjiadominerte Al-Shayyah-området sør i Beirut søndag morgen. Fire personer ble såret da den første raketten rammet en bilforretning. Den andre raketten traff en boligblokk.

- Vi håper at det som nå skjer i Syria, ikke skal spre seg til Libanon, sa den libanesiske innenriksministeren Marwan Charbel etter søndagens rakettangrep.

- Hendelsen har som mål å destabilisere sikkerhetssituasjonen i Libanon, sa han videre.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak angrepet, som skapte panikk blant innbyggerne i området.

Rakettene ble avfyrt fra en skråning sørøst for Beirut, om lag 8 kilometer fra der rakettene traff, opplyser en sikkerhetskilde til Reuters.

Hizbollah-støtte til Assad Hizbollah-krigere kjemper side om side med Bashar al-Assads styrker mot opprørere i Syria. Lørdag lovet Hassan Nasrallah seier til Assad og sa at Hizbollahs menn vil bli i Syria helt til siste slutt.

- Denne kampen er vår, og jeg lover dere seier, sa Hizbollah-lederen i en tale som ble vist på storskjerm for tusenvis av jublende tilhørere i den libanesiske byen Mashgara.

Den libanesiske Hizbollah-bevegelsen spiller en stadig større rolle i krigen i nabolandet Syria. Blant annet har et stort antall Hizbollah-krigere sammen med Assad-regimets styrker igangsatt en omfattende offensiv mot den strategisk viktige grensebyen Qusair.

Spredningsfare Den over to år lange syriske borgerkrigen har splittet Libanon. Landets sunnimuslimer støtter Syrias opprøre, mens den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen støtter Assad-regimet.

Den syriske borgerkrigen, og spesielt offensiven mot Qusair, har allerede utløst voldelige sammenstøt mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer i havnebyen Tripoli i Libanon. Over 30 mennesker er drept siden kampene startet forrige søndag.

Syrias opposisjon advarte søndag Hizbollah mot å delta i den syriske borgerkrigen.

- Nasjonalkoalisjonen håper på fred for Libanons innbyggere og avviser Hizbollahs oppfordring om å gjøre den syriske revolusjonen til en regional konflikt, het det i en uttalelse fra koalisjonen.

Forhandlinger Mens kampene raser for fullt i Syria, fortsetter arbeidet med å forsøke å få i stand forhandlinger mellom Assad-regimet og den syriske opposisjonen.

USA og Russland har i fellesskap tatt initiativ til en fredskonferanse i Genève neste måned. Den syriske utenriksministeren sier at regimet «i prinsippet» har gått med på å delta.

- Vi tror møtet vil kunne gi en god mulighet til å løse den syriske krisen, sa Walid al-Moualem på en pressekonferanse søndag.

Men fortsatt er det mange uavklarte spørsmål før konferansen kan bli en realitet. Syrisk opposisjon krever at president Assad går med på å tre tilbake og åpne for en overgangsregjering før forhandlinger kan bli aktuelt. Dette blir kontant avvist av det syriske regimet.

Situasjonen kompliseres ytterligere av at de ulike fraksjonene i opposisjonen på langt nær er enige om veien videre. Enkelte medlemmer av opposisjonen viser åpen skepsis til det amerikansk-russiske forslaget om en fredskonferanse, som har fått navnet Genève 2.

(NTB)

SPERRET AV: Soldater holdt vakt like ved der to raketter slo ned i Beirut i dag.Foto: AFP PHOTO/ANWAR AMRO/NTBScanpix
SPERRET AV: Soldater holdt vakt like ved der to raketter slo ned i Beirut i dag.Foto: AFP PHOTO/ANWAR AMRO/NTBScanpix Vis mer