Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi håper de er på en øy nå

De svenske seilerne Catherine (25) og Christian (24) er savnet etter tsunamien. Foreldrene klamrer seg til håpet om at de er i live.

SAVNET: Catherine Donoso (25) fra Elvestad. Foto: Privat/Expressen
SAVNET: Catherine Donoso (25) fra Elvestad. Foto: Privat/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Christian Karlström (24) fra Göteborg og Catherine Donoso (25) fra Elvestad i vest-Sverige er savnet etter tsunamien som rammet blant annet Samoa og Tonga tirsdag denne uka.

Det opplyser foreldrene til de to til både Aftonbladet og Expressen.

Øysamfunnene ble rammet av en voldsom tsunami etter et jordskjelv som målte 8,3 på Richters skala.

Torsdag var 149 personer bekreftet omkommet. Samoa er verst rammet, men også den nærliggende øygruppen Amerikansk Samoa og øykongedømmet Tonga er også rammet.

- Kunne ikke seile

Christian Karlström dro i april ut på en seiltur som etter planen skulle vare et år.

Sammen med en venn fløy han til Panama, der han møtte en belgisk venn. Sammen dro de tre og en engelsk mann ut i seilbåten av typen Oyster 44, skriver Aftonbladet.

- Han har ikke seilet tidligere. Han visste ikke så mye om det, men han har lært seg det underveis. De har seilet gjennom noen stormer, sier hans mor, Cathrine Johansson, til avisa.

Da de kom til Galapaos traff de Catherine Donoso (25) som sluttet seg til gruppa. Christians mor hørte sist fra ham forrige lørdag.

- Da sa de at de skulle reise mot New Zealand, sier Johansson.

Håper og tror de er i live

22-åringen som dro ut sammen med Christian skal ha truffet en bekjent fra Canada mandag i forrige uke, og seilt videre med hans båt. Samme dag som 22-åringen forlot gruppa, snakket Catherine med sin far Rene Donoso.

Familien til de to har forsøkt gang på gang å komme i kontakt med Catherine og Christian, men helt uten å komme gjennom. Begge familiene håper og tror at de to fortsatt er i live.

- Det var en videosamtale. Vi snakket i en time. Catherine sa at de skulle vider mot New Zealand, sier faren til Aftonbladet.

- Vi er naturligvis urolige, men vi tror de befinner seg på en øy nå. Hun sa jo at de skulle til Cook-øyene, sier faren til Catherine.

Til Expressen sier han:

- Vi sitter og ser på Google Earth for å se hvor nærme de kan være. Vi snakket med henne forrige mandag. Da skulle de seile videre, sier han.

Skrekkscenarioer
Christians mor ble oppringt av en venninne tirsdag kveld, som var bekymret på grunn av tsunamien. Hun prøvde da å få tak i sønnen, uten å lykkes.

- Jeg satt med en globus i fanget og så på hvor de befant seg. Da så jeg at tsunamien hadde rammet området der Christian var, sier hun.

Christian mor sier hun plages av uvissheten.

- Jeg bygger opp skrekkscenarioer hele tiden, sier hun.

Sveriges ambassade i Canberra i Australia prøver via sine kontakter på Samoa å finne ut hva som kan ha skjedd de to.

Ingen nordmenn er meldt savnet verken etter tsunamien på Samoa eller jordskjelvet på Sumatra.

SAVNET: Christian Karlström (24) fra Göteborg. Foto: Privat/Expressen
SAVNET: Christian Karlström (24) fra Göteborg. Foto: Privat/Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media