HÅPER PÅ KAPRING: For familiemedlemmer til de 239 savnede fra Malaysia Airlines-flyet som har forsvunnet, er kapringsteori et stort håp om at slektningene kan være i live. Foto:  Reuters/Kim Kyung-Hoon/NTB Scanpix
HÅPER PÅ KAPRING: For familiemedlemmer til de 239 savnede fra Malaysia Airlines-flyet som har forsvunnet, er kapringsteori et stort håp om at slektningene kan være i live. Foto: Reuters/Kim Kyung-Hoon/NTB ScanpixVis mer

- Vi håper flyet er blitt kapret. Da er det en sjanse for at mamma kommer tilbake

For de etterlatte er alt annet enn flystyrt positivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hver gang telefonen ringer, håper de på svaret på flygåta.

Etterlatte har samlet seg i familiehuset i landsbyen Bhugaon øst for millionbyen Pune i India. De håper Kranti Shirsath fremdeles lever. Og at teoriene om at Malaysia Airlines-flyet har styrtet i sjøen ikke stemmer.

Håper på kapring At mye tyder på at flyet kan ha blitt kapret er regnet som gode nyheter.

- Vi håper at flyet har blitt kapret. Da er det en sjanse for at mamma kommer tilbake, sier Rahul Shirsath (16) til Indian Express.

- Lillebroren min skulle egentlig være med henne, men ombestemte seg i siste liten.

Faren Pralhad Shirsath befinner seg i Beijing og informerer dem om utvikling i saken.

- Mamma ringte meg da hun gikk om bord på flyet til Kuala Lumpur fra Mumbai. Det var siste gang vi snakket sammen.

Kinesiske myndigheter utålmodige Samtidig som at de etterlatte krever klare svar fra Malaysia Airlines og myndighetene i Kuala Lumpur, har også kinesiske myndigheter uttrykt utålmodighet. 153 av de 239 savnede personene om bord var kinesiske statsborgere.

Kinas utenriksdepartement sier i en uttalelse at de krever mer presis informasjon om utviklingen i saken. Beijing krever også at Malaysia ber om hjelp fra flere relevante land for å få løst gåta.

Og det kan være snakk om mange land - på en pressekonferanse sa Malaysias statsminister Najib Razak at flyet plasseres i én av to mulige korridorer - en nordlig omtrent fra det nordlige Thailand til grensene mot Kasakhstan og Turkmenistan, og en sørlig omtrent fra Indonesia til det sørlige Indiahavet.

Razak bekreftet også at kommunikasjonsutstyr ble slått av og kurs endret med vilje. Noe som styrker teorien om en eventuell kapring.

• Følg utviklingen i Dagbladets Nyhetsstudio.

MASSIVT OMRÅDE: Myndighetene i Malaysia har opplyst at dette er korridorene de mener flyet kan befinne seg innenfor. De røde prikkene illustrerer Kuala Lumpur og stedet flyet mistet radarforbindelse. Foto: Bing Maps
MASSIVT OMRÅDE: Myndighetene i Malaysia har opplyst at dette er korridorene de mener flyet kan befinne seg innenfor. De røde prikkene illustrerer Kuala Lumpur og stedet flyet mistet radarforbindelse. Foto: Bing Maps Vis mer